eveniment
Data: 
20 Jun 2014 - 21:00
Loc: 
Parcul Casei Pogor
Bilet: 
15.00
stats

Arms and Sleepers si noi, cei ideali

Daca va trebuie o seara adanca doar atat cat sa nu cumva sa fie severa, dar si lejera atat cat sa fiti siguri ca nu e in gol, apoi e limpede ca va ganditi la vinerea urmatoare, cea de pe 20 iunie. Sa va zic ca va fi atunci niste muzica in al carui imaginar vom cadea cu totii? Sa va zic de gradina Casei Pogor, cea intima cat sa nu ne simtim deloc straini intre noi? Nu, mai bine va zic doar Arms and Sleepers si-o sa intelegeti voi totul.

O sa intelegeti ca Iasul o sa incerce iar o seara aproape nerusinat de ideala, pe care a mai avut-o acum cativa ani, prin 2011, la Baia Turceasca, atunci cand cei de la Arms and Sleepers au parut sa se fi apropiat atat de mult de noi pentru ca si-au dat seama ca ii cam intelegem si ca isi au locul in gusturile a neasteptat de multor oameni. Daca mai tineti minte, alesesera atunci ca lansarea internationala a albumului The Organ Hearts sa se tina chiar la noi. C-au ales ei sau ca a fost o intamplare sau marketing, putin ne-a pasat.

Mi-a placut grozav si de ei, si de noi atunci si – lasati-ma sa am momentul meu de entuziasm, pentru ca eu stiu oricum ca e mai mult de-atat – a fost una din cele mai faine seri pe care le-am vazut in Iasi, nu?

Anul acesta, Compania FaPt si Brain Events spun sa ne strangem la Casa Pogor, asa ca vineri, 20 iunie, incepand cu ora 21, vom asculta din nou inovatiile in electro ale americanilor de la Arms and Sleepers. Mai avem nevoie de o vreme rezonabila si de niste noi cat mai multi si inevitabil frumosi si e imposibil sa nu ne simtim perfecti.

Concentrandu-se pe zona ambient experimental si trip-hop, Arms and Sleepers e un nume intarit de nu mai putin de 16 albume si EP-uri, au avut timp sa compuna muzica pentru filme si TV si s-au vazut pe scene din America, Europa si Asia. Acestea toate incepand cu anul 2006, cand Max Lewis si Mirza Ramic s-au gandit sa lase in spate niste canoane si sa-si vada de propriile intuitii sonore. Underground-ul trebuia sa fie al lor, experimentul avea sa fie singura lor norma, iar ce-a iesit au fost spectacole de muzica sensibila, dar intru totul hotarata, legata de efecte vizuale nu mai putin demne de luat in seama. In 2012, Arms and Sleepers a luat o pauza, asa ca acum nu putem decat sa ne bucuram ca totul a revenit pe fagasul normal si ca Mirza e acompaniat de proiectiile video ale lui Dado Ramadani.

Black Paris `86 (2007), The Motorist (2009), Matador (2009), The Organ Hearts (2011), Hurry Slowly (2014) sunt cateva albume de care e foarte posibil sa va aduceti aminte.

Fine, It`s Pink e ceva indie, post-rock, trip-hop si electro. Ceva frumos, inceput anul trecut si continuat cu mult chef. Sunetul lor cinematic – cum le place sa il numeasca – atrage din ce in ce mai des atentia peste tot in tara. De ce va povestesc despre ei? Pentru ca vor canta in deschiderea prietenilor din America, ceea ce nu poate fi decat o idee grozava. Si daca tot am adus vorba de colaboratori, trebuie amintita si Valentina Volf, care nu e prima oara cand se ocupa de tot ce tine de artwork si o face bine.

In tot timpul asta, o fi avand Clujul Electric Castle, dar nici noi nu suntem mai prejos. Dar, in fine, pregatiti 15 RON in avans (gasiti bilete la Meru, Uman Iulius Mall si Teo`s Cafe UMF) sau 20 RON in seara evenimentului si-o sa mai povestim cand ne vedem pe-acolo. La Casa Pogor sau mai bine mai tarziu, la Meru, unde va avea loc un afterparty si unde vor avea acces toti cei cu bratara de la concert.

Resurse
Video: 

Arms and Sleepers - Warm

Arms and Sleepers - Warm

Arms And Sleepers- Twentynine Palms

Arms And Sleepers- Twentynine Palms

Arms and Sleepers - Simone

Arms and Sleepers - Simone

Arms and Sleepers - The Architekt, live @ Baia Turceasca, Iasi

Arms and Sleepers - The Architekt, live @ Baia Turceasca, Iasi

Fine it's Pink - Secret Island

Fine it's Pink - Secret Island

Fine it's Pink - El Lucero

Fine it's Pink - El Lucero
Articol scris de Anca Roman | Dum, 15/06/2014 - 13:02
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului anca.roman