eveniment
Data: 
20 Aug 2015 - 20:00
Loc: 
The Trumpets
stats
Adresa: 
Palas Mall (esplanada din fata Teatrului Luceafarul)
Telefon: 
0786 364 316

Jazz in the city

Cunoscutul trompetist iesean Emil Bizga ne invita "sa servim o portie de Smooth Jazz" alaturi de invitatii sai joi, 20 august, de la ora 20 in The Trumpets. Rezervarile se fac la numarul de telefon 0786 364 316. Stilul muzical al lui Emil Bizga se caracterizeaza printr-un amalgam de experiente diverse alaturi de orchestre de muzica clasica sau de jazz, o mixtura de sunete contrastante, inedite pentru jazzul modern.

Emil Bizga si-a facut debutul la Festivalul International de Jazz de la Sibiu. A fost cooptat mai apoi in Big Band-ul Radio Romania in care a activat opt ani, avand in acelasi timp concerte cu artisti consacrati precum Ray CharlesJimmy Cobb sau Paquito D'Rivera. Cu un master in trompeta clasica la Malmo, trompeta de jazz la Hanovra si Artist Diploma Rutgers University din New Jersey, Emil Bizga a colaborat indeaproape cu instrumentisti de renume precum Hakan Hardenberger si Wynton Marsalis, care i-au definitivat stilul si tehnica muzicala si i-au incitat curiozitatea de a imbina diverse categorii muzicale. Este recunoscut pentru faptul ca a adus pe marile scene ale lumii un nou stil muzical, combinand elemente de folclormuzica clasica si jazz contemporan.

"Emil Bizga este unul dintre cei mai originali si dinamici trompetisti care au aparut pe scena jazz-ului in ultimele decenii. Imbinarea dintre muzica populara romaneasca cu jazz-ul este irezistibila. Cred ca Emil este pe cale sa se transforme intr-un star al muzicii jazz care, in mod categoric, va influenta generatiile viitoare de trompetisti", scria Jack Kleinsinger pentru Highlights in Jazz.

Articol scris de Comunicat de presa | Mar, 18/08/2015 - 14:06
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa