eveniment
Data: 
26 Feb 2015 - 21:00
Loc: 
The Trumpets
stats
Adresa: 
Palas Mall (esplanada din fata Teatrului Luceafarul)
Telefon: 
0786 364 316

Concert jazz cu Emil Bizga si invitatii sai

Pofta de a-l asculta pe Emil Bizga live este, cu siguranta, mai acuta decat numarul concertelor sale in tara. Totusi, odata la cateva luni, ieseanul revine in orasul natal pentru un recital si, de cele mai multe ori, formula pe care ne-o propune este cu totul alta decat la precedenta intalnire. Evident, nu se putea ca unul dintre cei mai respectati trompetisti de pe scena actuala a jazz-ului sa nu ajunga sa evolueze in pub-ul cu iz englezesc, denumit parca special The Trumpets. Emil Bizga va fi prezent in Trumpets joi, 26 februarie, de la ora 21, alaturi de trei invitati speciali: Marius Vernescu, Pedro Negrescu si Billy Bontas. Rezervarile se fac la numarul de telefon 0786 364 316.

Emil Bizga si-a facut debutul la Festivalul International de Jazz de la Sibiu. A fost cooptat mai apoi in Big Band-ul Radio Romania in care a activat opt ani, avand in acelasi timp concerte cu artisti consacrati precum Ray CharlesJimmy Cobb sau Paquito D'RiveraCu un master in trompeta clasica la Malmo, trompeta de jazz la Hanovra si Artist Diploma Rutgers University din New Jersey, Emil Bizga a colaborat indeaproape cu instrumentisti de renume precum Hakan Hardenberger si Wynton Marsalis, care i-au definitivat stilul si tehnica muzicala si i-au incitat curiozitatea de a imbina diverse categorii muzicale. Este recunoscut pentru faptul ca a adus pe marile scene ale lumii un nou stil muzical, combinand elemente de folclormuzica clasica si jazz contemporan.

"Emil Bizga este unul dintre cei mai originali si dinamici trompetisti care au aparut pe scena jazz-ului in ultimele decenii. Imbinarea dintre muzica populara romaneasca cu jazz-ul este irezistibila. Cred ca Emil este pe cale sa se transforme intr-un star al muzicii jazz care, in mod categoric, va influenta generatiile viitoare de trompetisti", scria Jack Kleinsinger pentru Highlights in Jazz.

Recent, Emil Bizga a sustinut un master-class in Israel, sustinand si cateva reprezentatii in orasele Ierusalim, Tel Aviv si Haifa. La Iasi, alaturi de el vor canta Marius Vernescu la pian, Pedro Negrescu la contrabas si Billy Bontas (clape si chitara acustica).

Resurse
Video: 

Emil Bizga Quartet - Danube's Fairy

Emil Bizga Quartet - Danube's Fairy

Emil Bizga @ International Jazz Summit

Emil Bizga @ International Jazz Summit

Emil Bizga in New York

Emil Bizga in New York
Articol scris de Dragos Bargaoanu | Sam, 21/02/2015 - 21:55
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului dragosteam