eveniment
Data: 
24 Jul 2015 - 21:00
Loc: 
Music Club
stats
Adresa: 
Vasile Alecsandri, nr.4
Telefon: 
0752.842.568, 0744.501.741, 0757.110.111

Emil Bizga with Guests

Vineri, 24 iulie, la Music Club il puteti asculta pe cunoscutul trompetist iesean Emil Bizga alaturi de invitatii sai: George Popovici guitar, Constantin Bizga bass, Theo Popescu drums. Stilul muzical al lui Emil Bizga se caracterizeaza printr-un amalgam de experiente diverse alaturi de orchestre de muzica clasica sau de jazz, o mixtura de sunete contrastante, inedite pentru jazzul modern. Pentru rezervari si mai multe informatii: Tel: 0752.842.568, Tel: 0744.501.741, Tel: 0757.110.111 sau la e-mail-ul music.club@yahoo.com. Va asteptam cu drag in lumea muzicii de calitate!

Considerat unul dintre cei mai buni trompetisti romani, Emil Bizga s-a nascut pe 23 iunie 1971, la Iasi, intr-o familie de muzicieni. Si-a desavarsit studiile muzicale in Bucuresti, la Conservator, locul in care a descoperit si pasiunea pentru jazz.

Cu un master in trompeta clasica la Malmo, Suedia si trompeta de jazz la Hanovra, Germania si Universitatea Rutgers din New Jersey, Emil Bizga a colaborat indeaproape cu artisti de renume precum Hakan Hardenberger si Wynton Marsalis, care i-au definitivat stilul si tehnica muzicala si i-au incitat curiozitatea de a imbina diverse categorii muzicale - muzica clasica, jazzul sau folclorul balcanic - reusind sa aduca un element de noutate in arena muzicala internationala.

Cariera lui Emil Bizga cuprinde numeroase concerte solo, cele alaturi de Orchestra Niedersachen Jazz, Bucharest Radio Big Band si Opera din Hanovra si aparitii in cadrul numeroaselor festivaluri din tara sau din strainatate, precum Festivalul de Jazz Richard Oschanitzky (Iasi), Festivalul de Jazz Patras (Grecia), ZeitTon Festival (Viena), Festivalul Miles Davis (Cracovia) sau Festivalul de Jazz de la Montreux (Elvetia). Renumitul trompetist a urcat pe aceeasi scena cu nume mari ale jazzului international, Ray Charles si Jimmy Cobb, iar in St. Petersburg a avut ocazia sa incante publicul prin colaborarea cu Vladimir Cosma, unul dintre cei mai cunoscuti compozitori de muzica de film.

Articol scris de Comunicat de presa | Joi, 23/07/2015 - 11:32
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa