eveniment
Data: 
28 Nov 2014 - 19:00
29 Nov 2014 - 19:00
30 Nov 2014 - 19:00
1 Dec 2014 - 19:00
2 Dec 2014 - 19:00
3 Dec 2014 - 19:00
4 Dec 2014 - 19:00
19 Dec 2014 - 14:00 - 24 Dec 2014 - 14:00
Loc: 
Cinema Republica
Bilet: 
6.00
stats
Adresa: 
Str. Lapusneaunu, nr. 12
Telefon: 
0232268013

Scurt/4: Istorii de inima neagra

Omnibusul Scurt/4: Istorii de inima neagra, proiect ce reuneste patru scurtmetraje regizate de Luiza Parvu, Radu Jude, Andrei Cretulescu si Iulia Rugina, va fi lansat in cinematografe in pe 28 noiembrie. La Iasi se va putea vedea la Cinema Republica intre 28 noiembrie – 4 decembrie, in fiecare seara de la ora 19, pretul unui bilet fiind 6 lei. Totodata, o veti putea vedea pe actrita ieseana Olimpia Melinte pentru a patra oara in acest an pe marele ecran, in rolul principal al scurtmetrajului Start anew world / O lume noua! Miercuri, 3 decembrie, incepand cu ora 19 are loc spectacolul de gala la Cinema City Iasi. UPDATE: Filmul va mai rula la Cinema Republica intre 19 - 24 decembrie in fiecare zi de la ora 14.

Omnibusul Scurt/4: Istorii de inima neagra e compus din scurtmetrajele Start Anew World / O Lume Noua, Trece si prin perete, Kowalski si Sa mori de dragoste ranita. Realizate de patru regizori diferiti si produse de case de productie diferite, filmele sunt legate din punct de vedere tematic: toate vorbesc despre viata si, mai ales, moarte, pe diferite tonuri. In plus, filmele au o origine similara: sunt realizate independent, fara finantare de stat, si toate sunt "produse ale prieteniei" - echipele de filmare, actorii, co-producatorii au lucrat exclusiv din dragoste pentru povesti si pentru viziunea autorilor lor.

Ideea omnibusului s-a nascut la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) 2014, unde cele patru scurtmetraje au avut premiera nationala in cadrul Zilelor Filmului Romanesc. "Impachetarea" lor intr-un omnibus de lungmetraj si lansarea acestuia pe marile ecrane din toata tara poate insemna descoperirea lor de catre un public larg, care pana acum n-ar fi avut sansa de a vedea acest gen de filme decat in festivaluri.

Start Anew World / O Lume Noua (co-productie Romania-Ungaria-SUA in regia Luizei Parvu, scenariul Toma Peiu) spune o poveste cu emigranti romani din Pennsylvania anului 1908. Cizmarul Petru o intampina pe Ana, sotia varului sau, in casa lor din Lumea Noua... Protagonisti sunt Florin Penisoara, Olimpia Melinte, Ioan Ardelean si Ioan Boeriu. O melodie surprinzatoare semnata Grigore Lese acompaniaza aceasta poveste inspirata din fapte reale.

Trece si prin perete (regia si scenariul Radu Jude), distins cu Mentiune speciala la Cannes 2014 - Quinzaine des realisateurs, o are in centrul atentiei pe micuta Sofia, care nu poate sa adoarma deoarece se aud plansete de la vecini: este priveghiul unui tanar care s-a sinucis... Sofia Nicolaescu, Marcel Horobet, Ion Arcudeanu si Gabriel Spahiu sunt protagonistii acestei istorii inspirate de Cehov.

Kowalski (regia si scenariul Andrei Cretulescu) pleaca de la o premisa cumva clasica - trei barbati se intalnesc intr-un pub, la ceas de seara - si ajunge la o concluzie pe cat de inevitabila, pe atat de sangeroasa, intr-un plan-secventa de 17 minute. Rolurile principale sunt interpretate de Andi Vasluianu, Serban Pavlu si Dorian Boguta, carora li se adauga Rodica Lazar, intr-o aparitie speciala.

Sa mori de dragoste ranita, in regia Iuliei Rugina, pe un scenariu co-scris cu Ana Agopian si Oana Rasuceanu, este o poveste suprarealista despre dragoste si moarte, cu Adina Stetcu, Paul Radu, Dragos Sora si Eugen Matei Lumezianu in distributie. Castigator al Premiului pentru Cel mai bun Scurtmetraj Romanesc la TIFF 2014, filmul beneficiaza de prezenta extraordinara, intr-o ipostaza cu totul neasteptata, a Angelei Similea.

Omnibusul Scurt/4: Istorii de inima neagra, proiect realizat cu participarea HBO Romania si cu sprijinul Jameson Romania, este distribuit in cinematografe de Freealize.

Resurse
Video: 

Scurt/4 [trailer]

Scurt/4 [trailer]

Iulia Rugina despre Scurt/4 la HBO

Iulia Rugina despre Scurt/4 la HBO

Recenzii


Articol scris de Comunicat de presa | Joi, 27/11/2014 - 01:34
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa