eveniment
Data: 
20 Mar 2013 - 18:00
Loc: 
Casa de Cultura „Mihai Ursachi”
stats
Adresa: 
Parcul Copou

Impreuna cu Audrey Tautou

Luna Claude Berri continua la Clubul Cinefililor cu penultimul film pe care regizorul francez a reusit sa-l regizeze, inainte sa ne paraseasca, Ensemble c’est tout (2007). Productia a fost nominalizata in 2008 la EFA pentru Premiul Publicului si i-a oferit sansa actorului Laurent Stocker sa cistige Premiul Tinara Speranta la Premiile Cesar, in acelasi an. Se vede miercuri, 20 martie, de la ora 18, la Casa de Cultura „Mihai Ursachi” din Parcul Copou. Intrarea este libera.

Sinopsis: „Actiunea se desfasoara la Paris, pe parcursul unui an de zile. O tanara, Camille, se imprieteneste cu cei doi vecini ai ei, Philibert si Franck, apoi se instaleaza la ei ca sa aiba parte de mai mult confort si mai multa incurajare. Traind in armonie, cele trei personaje, opuse din toate punctele de vedere, de la caracter la povestea familiala a fiecaruia, regasesc gustul vietii. Dincolo de dispute, de impacari, de certuri, de complicitati, placerea de a trai impreuna ii face mai puternici. Si atunci hotarasc sa o ia in grija pe bunica lui Franck, o batrana pe cat de incapatanata, pe atat de adorabila.” (sursa: cinemagia)

Filmul este o ecranizare dupa romanul omonim al Annei Gavalda. Cartea a aparut prima data in Romania in 2005 la Editura Polirom, in traducerea Iustinei Croitoru. A beneficiat ulterior de o noua editie in 2011 si de cronici entuziaste. De altfel, titlul a fost un best-seller in 2004, cind a fost publicata editia originala si a fost ulterior tradusa in principalele limbi europene, intrind in topurile de pe intregul continent.

Claude Berri are in palmares un premiu Oscar pentru Cel mai bun Scurtmetraj de Fictiune, cistigat in 1966 pentru Le Poulet. 15 ani mai tirziu, filmul Tess regizat de Roman Polanski, dar produs de Berri, era nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun Film. La Berlin are trei nominalizari la Ursul de Aur, in 1967 cu Le vieil homme et l'enfant, 1990 cu Uranus si 1997 cu Lucie Aubrac, nereusind insa sa cistige niciodata Marele Premiu. Pe linga aceste distinctii, mai are in portofoliu numeroase nominalizari la Premiile Cesar (Oscarurile francezilor) si un total de 21 de lungmetraje regizate.

Rolul principal, cel al Camillei Fauque, este jucat de cunoscuta actrita franceza Audrey Tautou, pe care sigur ati mai vazut-o in Amelie (Jean-Pierre Jeunet, 2001), Un long dimanche de fiancailles (Jean-Pierre Jeunet, 2004) sau Coco avant Chanel (Anne Fontaine, 2009). Desi este foarte cunoscuta si apreciata in mai toate rolurile pe care le face, in palmares n-are niciun premiu importante, dar are mai multe nominalizari la BAFTA, Cesar sau EFA. A debutat in 1996 jucind in diverse productii TV, cel mai recent titlu in care a aparut fiind Therese Desqueyroux (Claude Miller, 2012).

Filmul are 97 minute si a fost distribuit in Romania in 2009, nereusind insa sa vinda mai mult de 3000 de bilete.

Resurse
Video: 

Impreuna [trailer]

Impreuna [trailer]
Articol scris de Iosif Prodan | Dum, 17/03/2013 - 17:17
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului iosif