eveniment
Data: 
10 Dec 2014 - 20:00
11 Dec 2014 - 20:00
Loc: 
Cinema Victoria
stats
Adresa: 
Piata Unirii

Gala filmului de autor

Desi nu mai avem sali de cinema in care filmul de autor sau filmul documentar sa fie proiectate corect, Iasiul va gazdui pentru doua zile Gala filmului de autor. Evenimentul este organizat de Asociatia Cinemascop, cea care realizeaza Festivalul Les Films de Cannes a Bucarest, adica de Cristian Mungiu si echipa sa. Miercuri si joi, 10-11 decembrie vor avea loc patru proiectii, incepind de la 17:30 si 20 in ambele seri cu filme premiate si nominalizate la Cannes. Intrarea este libera, speram sa fie si caldura, pentru ca filmele sint musai de vazut!

Miercuri, 10 decembrie

Ora 17:30 – Leviathan (Andrei Zviaghintev, 2014) – 141 min, drama, thriller, Premiul pentru scenariu, Cannes 2014 

Un mecanic (Alexei Serebriakov) dintr-un orasel situat in Peninsula Kola, in nord-vestul Rusiei, il infrunta cu toate puterile sale pe primar (Roman Madianov), care a pus ochii pe terenul sau. Lupta capata proportii neasteptate, scene de umor negru si absurd intercalandu-se cu unele dramatice, disperate. Titlul este inspirat de lucrarea filosofului Thomas Hobbes despre relatia statului cu cetatenii, dar reflecta si o realitate cotidiana pe malul Marii Barents – adeseori, aici esueaza balene, iar carcasele lor uriase zac printre stanci.

Ora 20:00 - Only Lovers Left Alive (Jim Jarmusch, 2013) – 123 min, drama, romance, Competitie, Cannes 2013

Tom Hiddleston si Tilda Swinton au rolurile a doi vampiri sofisticati a caror istorie de amor dureaza de cel putin cateva secole. Actualmente, el este un muzician underground profund deprimat din cauza drumului pe care a apucat-o omenirea, ea, o femeie puternica si enigmatica care locuieste in Tanger. Cand se reintalnesc, idila lor e perturbata de sosirea surorii ei mai mici (Mia Wasikowska), o tanara pe cat de extravaganta, pe atat de incontrolabila.


Joi, 11 decembrie    

Ora 17:30 - Maps to the Stars (David Cronenberg, 2014) – 111 min, drama, thriller, Premiul pentru interpretare feminina, Cannes 2014

Maps to the Stars este o poveste de Hollywood deturnata, in care doi fosti copii-actori de succes, ajunsi la maturitate, au probleme cu drogurile si cu piromania, iar o femeie stea de cinema este bantuita de fantoma mamei ei decedate.

Ora 20:00 - La Jaula de Oro (Diego Quemada-Díez, 2014) – 110 min, drama, Premiul „Un Certain Talent”, Un Certain Regard, Cannes 2014

Despre (dez)iluzii vorbeste La Jaula de Oro, un film mexican cu peste 60 de premii, a carui cariera a inceput la Cannes 2013, cu Premiul Un Certain Talent, acordat intregii distributii. Regizorul spaniol Diego Quemada-Díez semneaza unul dintre cele mai bune filme lansate in ultimul an, o drama hiperrealista si plina de suspans despre patru adolescenti – jucati de actori non-profesionisti – care decid sa plece ilegal din Guatemala spre SUA. Titlul filmului e dat de un cantec mexican ce deplange soarta emigrantilor care se trezesc prinsi intr-o „cusca de aur”, dupa ce au trecut granita.

Resurse
Video: 

La Jaula de Oro [trailer]

La Jaula de Oro [trailer]

Maps to the Stars [trailer]

Maps to the Stars [trailer]

Only Lovers Left Alive [trailer]

Only Lovers Left Alive [trailer]

Leviathan [trailer]

Leviathan [trailer]

Recenzii


Articol scris de Iosif Prodan | Dum, 07/12/2014 - 22:00
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului iosif