eveniment
Data: 
16 Mar 2018 - 20:00
18 Mar 2018 - 15:00
19 Mar 2018 - 20:00
11 Apr 2018 - 22:00
Loc: 
Cinema Ateneu
Bilet: 
12.00
stats
Adresa: 
Piata Chirila

Fara iubire

Fara iubire/Loveless/Nelyubov, in regia lui Andrei Zvyagintsev a obtinut Premiul juriului la Cannes 2017 si a fost nominalizat pentru Palme d'Or. Anul acesta, filmul a fost propunerea Rusiei la premiile Oscar si Globul de Aur, unde a fost nominalizat pentru pentru Cel mai bun film strain. La Iasi se vede in premiera saptamina aceasta la Cinema Ateneu, vineri, 16 martie, de la ora 20 si duminica, 18 martie, de la ora 15. Biletele sunt puse in vanzare la pretul unic de 12 lei si pot fi achizitionate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro UPDATE: Filmul mai ruleaza la Ateneu pe 11 aprilie de la ora 22.

Filmul prezinta drama unei familii dezbinate. Boris (Alexei Rozin) si Zhenya (Maryana Spivak) sunt in plin proces de divort si tot timpul se cearta. Singurul lucru pe care il mai au de impartit este apartamentul pe care incearca sa il vanda, ca sa isi poata continua viata separat. In tot acest proces ei uita de Alyosha (Matvey Novikov), fiul lor de 12 ani, care dispare fara urma. In ciuda acestui fapt, Boris si Zhenya se cearta mai tare si sunt tot mai lipsiti de iubire. 

Andrei Zvyagintsev e unul din cei mai titrati regizori rusi. E un obisnuit al Cannes-ului, unde a fost nominalizat de 3 ori pentru Palme d’Or. A mai obtinut premii la Venetia, Salonic sau Locarno si anul acesta a ajuns pentru prima data nominalizat la Premiile Oscar, pentru Cel mai bun Film Strain. Realizeaza in general drame, cu actiunea plasata in Rusia, iar uneori, cum a fost cazul filmului anterior, Leviatan, este critic in mod direct la adresa institutiilor cele mai puternice din tara condusa de aproape decenii de Putin (al carui tablou apare pe un perete intr-o secventa dintr-o sectie de politie).

Resurse
Video: 

Fara iubire [trailer]

Fara iubire [trailer]

Recenzii


Articol scris de Comunicat de presa | Lun, 12/03/2018 - 20:23
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa