eveniment
Data: 
16 Jun 2016 - 19:00
Loc: 
Teatru Fix
stats

Voi n-ati vazut nimic!

Joi, 16 iunie 2016 spectacolul VOI N-ATI VAZUT NIMIC ! de Alex Fifea, David Schwartz si Catalin Rulea are loc la Teatru Fix din Iasi incepand de la ora 19:00. Accesul la spectacol este liber, cu rezervare prealabila si va fi urmat de o dezbatere plecand de la temele atinse in spectacol. 

In perioada  februarie-iunie 2016, spectacolul VOI N-ATI VAZUT NIMIC ! s-a jucat in mai multe orase ale tarii, cu sprijinul Asociatiei Carusel. Dincolo de promovarea spectacolului, scopul turneului a fost acela de a aduce in atentia publicului tanar, universitar, subiecte de interes social si politic precum marginalizarea sociala, rasismul sau abuzurile asupra categoriilor sociale defavorizate, consumul de droguri si posibilele solutii la aceaste probleme dupa cum si punerea in dezbatere a ideii de ”camera de consum”.

Asociatia Carusel este o organizatie neguvernamentala din Bucuresti care acorda sprijin celor mai vulnerabile persoane, propunandu-si imbunatatirea calitatii vietii acestora. Printre grupurile cu care lucreaza Carusel se regasesc si persoanele care traiesc in strada sau care provin din medii dezavantajate socio-economic, Carusel sprijinind cu precadere persoanele consumatoare de droguri si alcool, cele care practica sexul comercial sau care au parteneri sexuali multipli; si in general persoanele care se afla la risc de imbolnavire, marginalizare si excluziune sociala.

VOI N-ATI VAZUT NIMIC! a avut premiera in martie 2015 la Salonul de Proiecte (Anexa M.N.A.C.) in cadrul expozitiei ”Eroismul rasare intr-un depozit de marfuri”. Spectacolul a fost rezultatul unei cercetari de aproape un an intreprinsa de Alex Fifea plecand de la circumstantele mortii lui Daniel Dumitrache, zis Dinte, un parcagiu din centrul istoric care in noaptea de 4 martie a incetat din viata la doar 26 de ani in Sectia 10 politie. Regia spectacolului este semnata de David Schwartz iar muzica si efectele sonore de Catalin Rulea.

Daniel Dumitrache este din pacate reprezentantul unei intregi categorii sociale. Saracia, lipsa accesului la educatie, consumul de droguri, cazierul sunt tot atatea motive pentru ca drepturile elementare ale lui Dinte sa fie anulate in fata abuzului de putere al politiei. Dezbaterea ce urmeaza dupa spectacol isi propune sa interogheze posibilele raspunsuri sau solutii la una dintre realitatile pe care multe dintre categoriile sociale cele mai vulnerabile cum ar fi persoanele fara adapost, lucratoarele sexuale, parcagii sau cersetorii o au in comun si anume consumul de droguri.

Organizator : Asociatia Carusel

Parteneri : Teatru Fix, Gazeta de Arta Politica, Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane

Articol scris de Comunicat de presa | Mie, 15/06/2016 - 15:32
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa