eveniment
Data: 
25 May 2018 - 18:00 - 27 May 2018 - 18:00
Loc: 
Casa de Cultura a Studentilor Iasi
stats
Adresa: 
str.Vasile Conta, nr.30, cod 700106, Iaşi

UniTeatru - Festival de teatru contemporan, ediția I

Începând din acest an, Casa de Cultură a Studenților Iași prin Teatrul Studențesc Ludic lansează un nou proiect menit să aducă teatrul mai aproape de tineri – Festivalul de Teatru Contemporan UniTeatru. Provocarea este de a prezenta pe scenă texte noi, cu mesaj puternic și interpretare de înaltă clasă. Prima ediție se desfășoară între 25 și 27 mai 2018, sub auspiciile Centenarului Marii Uniri. De aceea, trupele care vor urca pe scenă vor prezenta piese scrise de autori români. Este un festival noncompetitiv, care încurajează prietenia și schimburile de experiență între tinerii pasionați de fenomenul teatral – profesioniști sau nu. Participanții din Republica Moldova, Alba-Iulia, București și Iași vor oferi spectacole de factură diferită, care abordează teme majore ale existenței umane (contemporane) în maniere dintre cele mai atractive: de la comedii spumoase, la drame psihologice și chiar teatru al absurdului. Toate sub umbrela generoasă a teatrului care unește...

În festival vor fi și două momente speciale. În seara de sâmbătă, 26 mai, Teatrul Republican Muzical-Dramatic “B.P. Hașdeu” din Cahul (Republica Moldova) va prezenta piesa “Doi plus Unu și un Cal”, o adaptare original după o nuvelă a lui Mihai Prepeliță. Sub forma unei comedii excelente, spectacolul prezintă povestea unor moldoveni care încearcă să-și apere identitatea. Este o parabolă foarte bine construită care va stârni “râsu-plânsu” publicului. De asemenea, pentru a comemora memoria fondatorului Teatrului Studențesc Ludic, programul va conține și emoționantul spectacol “Poem irlandez pentru vioară și suflet”, realizat de Aurel Luca și prezentat cu succes în zece festivaluri internaționale.

Festivalul UniTeatru prilejuiește și lansarea ediției 2018 a Festivalului Internațional de Teatru “Aurel Luca”, ce se va desfășura între 6 și 9 decembrie. Noutatea pe care această ediție o aduce este lansarea unei secțiuni de creație.  Textele dramatice trimise către festival vor fi evaluate de un juriu de specialitate, iar piesa câștigătoare va fi montată în cadrul Festivalului UniTeatru 2019, de cel puțin trei trupe din țară. De altfel, de la ediția a II-a a festivalului UniTeatru, trupele selectate vor participa cu două spectacole: o montare a piesei câștigătoare a competiției din decembrie și un alt spectacol, la alegere. În acest fel, se urmărește încurajarea libertății de expresie artistică atât pentru dramaturgii contemporani, cât și pentru tinerii actori implicați în proiect.

Spectacolele se desfășoară în sălile “Aurel Luca”, Dublin și Gaudeamus ale Casei de Cultură a Studenților din Iași, se adresează publicului de orice vârstă și sunt cu intrarea liberă.

Mai multe detalii și programul complet sunt de găsit în afișul atașat și pe facebook: https://www.facebook.com/Uniteatru/.

Articol scris de Comunicat de presa | Mar, 22/05/2018 - 14:31
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa