eveniment
Data: 
5 Mar 2017 - 14:00
Loc: 
Meru Iasi
Bilet: 
20.00
stats
Adresa: 
B-dul Carol I
Telefon: 
0746 534 158

Intrinsec #Teatru Senzorial Labirint

Pe 5 martie, incepand cu ora 14:00, la Meru Iasi va avea loc spectacolul I N T R I N S E C, realizat de Grupul de Teatru Senzorial Labirint ”Instinctiv” din Cluj-Napoca.

Datorita caracterului personal de interactiune cu spectatorii, locurile sunt limitate si necesita rezervare in prealabil. Rezervari: 0746 534 158.

Stii, cand merg la teatru, ma lovesc uneori de un zid. Dupa zid, se intampla lucruri fascinante care ma coplesesc si pentru cateva momente ma regasesc intr-o pasa copilareasca. Nerabdator, tot ce vreau sa fac e sa alerg, sa fluier, sa sar zidul si sa intru si eu in poveste. 
Desigur, orice as simti, ma resemnez pana la urma si ma bucur de restul spectacolului lipit de scaunul meu. Cred ca asa am inceput sa imi doresc un alt fel de spectacol.
Asa ca iti propun ceva diferit. Lasa-te purtat intr-o calatorie a simturilor, in care tu esti in mijlocul povestii, in care ”actorii” iti devin companioni de drum. Acolo, la granita unde imaginatia si realitatea incep sa se contopeasca. 
Sa nu ramai lipit de scaun. Indrazneste si sari impreuna cu noi zidul.

Suport artisti: 20 lei
30 locuri

>>>>>>>>>
Grupul de Teatru Senzorial Labirint "I n s t i n c t i v" a inceput activitatea la Cluj-Napoca in Ianuarie 2013 in Cadrul Asociatiei Centrul de Resurse pentru Comunitate http://crc-cluj.org/ . 
Aceasta initiava a fost creata in urma unui sir de traininguri sustinute de actorul Adrian Ciglenean, unul dintre initiatorii acestui gen de teatru in Romania. Membrii grupului de la Cluj au participat la formari sustinute de Iwan Brioc, initiatorul Teatrului Senzorial Labirint in lume. In plus, o parte dintre componentii trupei au fost prezenti la conferinta din Sofia, Bulgaria pe tema aplicarii acestui tip de teatru in diferite contexte. 

Membrii trupei au creat numeroase spectacole in Cluj-Napoca la Muzeul Etnografic, Parcul Etnografic Romulus Vuia, in cadrul Zilelor Clujului, Festivalului Peninsula, Festivalului 77 de ore 77 de artisti, Clujul Vizibil si in cadrul altor initiative locale. La invitatia organizatorilor, au oferit experiente autentice teatrului senzorial labirint si la Dorna Art, Tabara sfi-ci ASPHAR din Radaseni judetul Suceava, Noaptea Portilor Deschise la Muzeul Etnografic Baia Mare.

Centrul de Resurse pentru Comunitate a organizat in vara anului 2016 un training international prin programul Erasmus +, unde tineri din 4 tari au invatat cum se construieste un spectacol de Teatru Senzorial Labirint, iar ulterior au sustinut in Cluj-Napoca spectacolul Ritual Beyond Roots la Casa de Cultura a Studentilor.

>>>>>>>
Meru Iasi este o platforma artistica independenta de institutiile de cultura care are sediul intr-o cladire monument istoric participand astfel la revitalizarea patrimoniului arhitectural.
Spatiul graviteaza in jurul celor trei platforme pe care le presupune conceptul:
_ Galeria de Arta MERU este dedicata proiectelor experimentale din aria artelor contemporane. Sustinem artistii locali, dar nu numai.
_ Atelierele individuale si comune se adreseaza artistilor, creativilor, persoanelor care lucreaza cu tehnici artistice. 
_ Galeria de Arta cu vanzare si Cafeneaua fuzioneaza intr-un spatiu comun care gazduieste evenimente diverse din aria cultural-artistica: expozitii, dezbateri, teatru, workshopuri, concerte. 

>>>>>>>>>>>>>>>>
Fondurile pentru gazduirea proiectului INTRINSEC provin din motorul economic al conceptului, Cafeneaua Meru.

meru.contact@gmail.com

>>>>>>>>>
Fondurile pentru realizarea si implementarea proiectului provin din donatii. 
Grupul Intrinsec transmite multumiri catre Daniel Macoveiciuc, Andreea Loredana Lungu, Bicycle Hostel si Comunitatea Vie pentru sprijinul acordat in realizarea acestui eveniment.

Parteneri
Comunitatea Vie, Bycicle Hostel, Centrul de Resurse pentru Comunitate, Trupa IDIOT.

Articol scris de Comunicat de presa | Vin, 03/03/2017 - 00:38
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa