- 5728
Universitatea de Arte “George Enescu” Iasi si Compania de Arta si Productie Teatrala (FAPT) anunta premiera spectacolului IDENTITY CHECK, un performance interactiv multimedia realizat de Florin Caracala. O prima vizionare a spectacolului a avut loc pe 12 decembrie 2013, la ArtHouse Central, cand in distributie ii regaseam pe Minodora Lungu, Doru Ioan Calin, Alexandru Arnautu, Ionut Ungureanu si Alexandru Rabulea. Miercuri, 27 august, de la ora 20:00, la Sala Studio, a Universitatii de Arte “George Enescu” Iasi, se anunta premiera IDENTITY CHECK, de acesta data cu o distributie schimbata din care fac parte performerii Andreea Spataru, Dragos Maftei, Doru Ioan Calin si Arun Cotic. Update: spectacolul se joaca din nou pe 7 si 28 septembrie, 24 octombrie, de la ora 19:00.
Spectacolul are la baza structura unei instalatii multimedia careia i se aplica tehnici de cartografiere si proiectie 3D (video mapping), iluziei optice adaugandu-i-se o dimensiune suplimentara prin efecte audio, text si voce. Video-instalatia a fost realizata de artistii vizuali Andrei Cozlac, Ioana Bodale, Ionut Ungureanu si Andrei Petrariu, cunoscuti deja publicului iesean atat prin propriile proiecte culturale independente (96 h non stop, Hangariada, Tabara de vara Corbu etc) , cat si pentru colaborarile lor cu numerosi artisti din domeniul teatral (Dawn way si Femeia Marii, regia Radu Afrim; NORA, regia Florin Caracala etc)
“Hipermodernitatea constituie stadiul societatii actuale, ce reflecta dezvoltarea individului prin prisma noilor cuceriri ale stiinrei si tehnologiei, in spirit globalizant. Azi, nimeni nu poate contesta necesitatea Internetului, o lume virtuala prin concepţie, dar foarte reala prin manifestare. Peste treisutecincizeci de milioane de oameni isi traiesc in retea viata economica, stiintifica, sociala si culturala, acesta fiind exemplul si modelul, clar definit, al vietii societatilor viitoare. Din aceasta perspectiva, orice individ poate fi controlabil in orice moment, el devenind din existenta personala, existenta digitala, pur obiectuala, un cod numeric identificabil si controlabil in totalitate, obligat sa actioneze dupa niste reguli impuse. Anularea libertatii de manifestare a fiintei umane, duce implicit la o letargie a identitatii, incapabila sa se mai autodetermine in contextul dominatiei definitive a tehnologiei. Cum vor arata societatile si orasele de maine? Cum vom fi noi cand, expansiunea tehnologiei informatiei, ne va dizolva identitatea umana si o va înlocui cu o non-identitate informationala? Cine vom fi, cand vom deveni “informati”, fara a mai fi formati din nici un punct de vedere? Iata un subiect care merita sa ridice cateva intrebari, inainte de a deveni transparenti si perfect controlabili, inainte de a fi prea tarziu, cand nu mai exista alternativa. Quo vadis?... Asadar, noi întrebam.” se arata in comunicatul de presa emis de Compania FAPT.
Spectacolul este produs de Compania FaPt – Fabrica de Arta si Productie Teatrala, in parteneriat cu Facultatea de Teatru a Universitatii de Arte “George Enescu” Iasi si cu sprijinul Consiliului Judetean Iasi.
Capacitatea maxima a salii este de 70 locuri, astfel incat locurile vor trebui rezervate in avans la numarul de telefon: 0740 65 20 35. Biletele se gasesc la intrarea Salii Studio, pretul unui bilet fiind 10 ron.