eveniment
Data: 
23 May 2018 - 19:30
24 May 2018 - 19:30
Loc: 
Uzina cu teatru
stats
Adresa: 
Strada Agatha Bârsescu nr. 18, Iași 700074
Telefon: 
0232 255 999

Crud la Uzina cu Teatru

After Hop este un proiect teatral independent care are ca scop realizarea unui spectacol de teatru tânăr cu participarea finaliștilor Galei Tânărului Actor –Gala Hop- ediția 2017, ce va avea la bază un scenariu colectiv cu tema „Istoria tinerilor din România de la 1918 până în prezent” în ideea promovării Centenarului Unirii în rândul publicului tânăr. Premiera „Crud” are loc miercuri, 23 mai, de la ora 19:30 la Uzina cu teatru, un al doilea spectacol urmând să aibă loc joi, 24 mai.

distribuție: Adriana Aldea, Adrian Dima, Alex Cătănoiu, Cosmina Olariu, Oana Predescu, Alex Popa, Paul Radu, Eliza Teofănescu, Ștefan Craiu, Tiberiu Enache, Tudor Morar, Nicole Burlacu, Irina Sibef
regie: Ștefan Lupu și Daniel Chirilă
scenariu: Daniel Chirilă
coregrafie: Ștefan Lupu
scenografie: Andreea Tecla
costume: Maria Mădălina Niculae

Crud este un spectacol de teatru contemporan care are la bază un text creat din situații reale prin care au trecut tinerii din România ultimilor 100 de ani. Spectacolul vorbește atât despre fragilitatea tinerilor din țara noastră, cât și despre trăirile recurente pe care le au tinerii de la generație la generație. Alcătuit din patru tablouri, CRUD aduce în discuție situații reale ca feminismul anilor interbelici, cenzura în artă din perioada comunistă, lupta tinerilor pentru libertate de la sfârșitul lui ‘89 și începutul lui ‘90 sau căutarea identității generației actuale una ce nu se simte reprezentată. Deși caracterul pare unul politic, spectacolul se înscrie mai degrabă în categoria spectacolelor instalație prin recontextualizarea ș i ficționarea evenimentelor, accentul fiind pus în special pe ceea ce-i definește pe tineri în aceste perioade și nu pe implicațiile politice. CRUD este un spectacol care include coregrafie, texte originale coordonate de Daniel Chirilă, muzică live și nu în ultimul rând culoare și lumină.

Spectacol în cadrul proiectului teatral independent After Hop, dezvoltat de platforma culturală Frilensăr. 

Intrare liberă în limita locurilor disponibile.


Articol scris de Comunicat de presa | Mar, 22/05/2018 - 14:10
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa