eveniment
Data: 
27 Jan 2017 - 19:00
28 Jan 2017 - 19:00
2 Feb 2017 - 20:00
Loc: 
Universitatea de Arte George Enescu
stats
Adresa: 
Str. Costache Negruzzi nr 7-9

Complet alb

Asociatia ARTES in parteneriat cu Asociatia Nevazatorilor - filiala Iasi, anunta o dubla premiera: pentru prima oara la noi in tara este pus in scena un spectacol cu un scenariu dupa José Saramago. In plus, pentru ca universul fictiunii din romanul „Eseu despre orbire” sa ajunga cat mai bine la public, artistii din proiectul Complet alb au decis ca spectacolul sa fie o experienta singulara, bazata pe senzorialitate. Premiera nationala oficiala a spectacolului Complet alb va avea loc in zilele de 27 si 28 ianuarie 2017, ora 19.00, in Sala Mare a Consiliului Local (Palatul Roznovanu). Primul spectacol al lunii februarie va avea loc la sediul Universitatii de Arte George Enescu, in data de 2 februarie, incepand cu ora 20.00.

Povestea unor oameni care orbesc pe neasteptate este redata publicului nu doar prin vaz, prin imagine, ci si prin sunet, miros, atingere, spectatorii putand experimenta ei insisi, legati la ochi, intamplarile initiatice ale personajelor orbite de lumina.

Complet alb spune istoria unor oameni, ca noi toti, care alearga de colo-colo, preocupati, stresati, presati de iluzii; oameni care vietuiesc, intinsi intre amintiri si proiectia himerei de maine. Ei bine, acestor oameni li se ofera darul orbirii, altfel spus, libertatea de a fi (cu) ei insisi. Au sansa de a trai in sfarsit, nu de a supravietui, de a fi in prezent, responsabili 100%, perfect constienti. Iar ei... veti vedea. Este o poveste spusa altfel decat in teatrul obisnuit, o poveste cu foi albe, dar nu complet!, pe care fiecare e invitat sa-nceapa sa-si scrie prezentul, cu lumina vederii interioare.

Scenariu de Ana-Maria Nistor dupa José Saramago; concept si regie: Octavian Jighirgiu

Din distributie fac parte: Andreea Darie, Alexandru Dobinciuc, Andreea Enciu, Ancuta Gutui, Ovidiu Ivan, Theodor Ivan, Catalin Stefan Mandru, Daniel Onoae

Muzica si sound design: Ana Teodora Popa, Teodor Maxim

Regie tehnica: Alexandru Amargheoalei

Concept video: Andrei Cozlac; Asistenta video: Marian-Mina Mihai; Identitate vizuala: Rica Asanache

Fotografie: Vladimir Negru

Proiectul Complet alb este beneficiar al fondurilor nerambursabile oferite de Primaria Municipiului Iasi si a primit aceasta finantare gratie singularitatii sale pe plan national. Premiera va fi precedata de o conferinta despre „(Ne)vedere si libertate”, sustinuta de conf. univ. dr. Ana-Maria Nistor de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, iar dupa spectacol vor avea loc discutii cu publicul.

In cadrul proiectului, care se desfasoara pana in 28 februarie a.c., vor avea loc mai multe reprezentatii, una dintre acestea fiind la Penitenciarul Iasi, tocmai pentru a sublinia, o data in plus, ca adevarata libertate, chiar in constrangere, este o optiune personala.

Articol scris de Comunicat de presa | Joi, 26/01/2017 - 01:25
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa