eveniment
Data: 
30 May 2016 - 19:00
31 May 2016 - 19:00
14 Jun 2016 - 19:00
23 Jun 2016 - 19:00
2 Mar 2017 - 19:00
16 Mar 2017 - 19:00
4 May 2019 - 19:00
Loc: 
Sala Mare a TNI
stats
Adresa: 
str. Agatha Barsescu, nr. 18

Cafeneaua lui Carlo Goldoni

Premiera va avea loc pe 30 mai, la Sala Mare, de la ora 19.00, si se joaca in cadrul Festivalului International al Educatiei. Urmatoarele reprezentatii sunt programate pe 31 mai, 14 si 23 iunie, de la aceeasi ora. In stagiunea 2016-2017, spectacolul se joaca pe 2 si 16 martie, de la aceeasi ora. Pentru 2019, spectacolul Cafeneaua este programat pe 4 mai, de la aceeasi ora. 

Regia: Silviu Purcarete

Scenografia: Dragos Buhagiar

Muzica: Vasile Sirli

Video: Andrei Cozlac

Pregatire muzicala: Diana Roman

Asistent regie: Radu Ghilas

Asistent scenografie: Vladimir Iuganu, Iuliana Gherghescu

Distributia:

Teodor Corban, Calin Chirila, Ionut Cornila, Constantin Puscasu, Petronela Grigorescu, Andreea Boboc, Haruna Condurache, Constantin Avadanei, Horia Verives, Daniel Busuioc, Petru Ciubotaru, Pusa Darie, Gelu Zaharia, Livia Iorga, Oana Sandu, Diana Roman, Andreea Spataru, Radu Homiceanu, Cosmin Panaite, Grigore Andrei Sava, Adrian Marele, Lucian Valacu

O raspantie de drumuri

In italiana, piesa se numea La Bottega del Caffé si in franceza pur si simplu, Le Café. Locul actiunii, care nu se schimba, e vrednic de oarecare luare-aminte; e o raspantie de drumuri din Venetia.[…] Nu infatisez in titlul piesei o poveste, o pasiune, un caracter; ci o cafenea, unde se petrec in acelasi timp mai multe actiuni, unde mai multe persoane sunt aduse de interese deosebite; si, daca am avut fericirea sa gasesc legatura temeinica intre aceste felurite fiinte, facandu-le trebuincioase una alteia, cred ca mi-am implinit datoria, trecand cu atat mai vartos peste greutati.“(Memorii Goldoni, Editura Pentru Literatura Universala, 1967)

Trei semnaturi de prestigiu

La Teatrul National iesean, Silviu Purcarete a regizat Uriasii muntilor de Luigi Pirandello(la Teatru³) si Palaria florentina de Eugène Labiche(la Sala Mare). Pe langa numeroasele spectacole regizate in teatrele din tara, a montat in Anglia („Royal Shakespeare Company”, „Nottingham Playhouse”), Franta („Théatre de l’Union”), Austria („Burgtheater”), Ungaria (Teatrul „Csokonai” din Debrecen, Teatrul „Katona József” Budapesta ), Norvegia (Teatrul National din Bergen, „Det Norske Teatret”, Oslo), Portugalia (Teatrul National „São João”),  Rusia (Teatrul din Sankt-Petersburg, Teatrul Vakhtangov din Moscova). Ca regizor de opera, Silviu Purcarete a semnat montari la Operele din Viena, Bonn, Köln, Cardiff, Essen.

Dragos Buhagiar, un nume cu greutate in lumea teatrala, este cunoscut publicului iesean prin semnatura inconfundabila a scenografiilor unor spectacole de mare succes ale Teatrului National “Vasile Alecsandri”: Uriasii muntilor, Palaria florentina, Iasii in carnaval, Variatiuni pe modelul lui Kraepelin, ultimele doua fiind montate de Alexandru Dabija.

Renumitul compozitor Vasile Sirli se afla la a doua colaborare cu Teatrul iesean, fiind si creatorul muzicii unei alte productii marca Purcarete, Palaria florentina.

Articol scris de Comunicat de presa | Dum, 29/05/2016 - 23:31
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa