articol
stats

Alo? E cineva in Iasi?

Am cautat un iesean al "marilor realizari" actuale, o persoana din Iasi care sa merite la inceput de an atentia pe care ti-o pot oferi cateva randuri pe AltIasi. Ori n-am cautat prea bine, ori oamenii cu dichis cu care ne tot mandrim la "O persoana" si-au facut treaba departe de vazul lumii. Sau al meu.

Nu am cautat neaparat un iesean de valoare, am scotocit mai ales dupa un iesean care sa nu poarte in spate greaua mostenire a trecutului. Pentru ca Iasul a fost capitala culturala, nu-i asa?, acum nu mai are cu ce-si alimenta acest statut. Am cautat un iesean care sa anunte ceva nou pentru 2009, al carui orizont cultural sa fie mai intins de traditionalele evenimente care (nu) se mai intampla prin Iasi.

Si totusi, pana acum, aproape de mijlocul lunii ianuarie, n-au fost inca vestite initiative, proiecte sau idei care sa starneasca nerabdare. N-a iesit nimeni in fata. O fi din cauza ca e prea devreme, o fi din cauza ca 601 ani nu se sarbatoresc. Nu e timpul pierdut, dar sper sa nu fie nevoie sa recurgem la interviuri cu straini.

 

Articol scris de Simona Filip | Sam, 10/01/2009 - 22:34
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului simonafilip

Comentarii

Cristian Mungiu (ca tot era ridicat in slavi de ziare acum ceva timp si e primul care-mi vina in minte acum), na, e un inceput.
Poate site-ul ar trebui rebranduit in "AcelasiIasi" :)
@m: Cristian Mungiu n-a fost "ridicat in slavi" degeaba, just for the record, e un iesean de valoare (desi nu stiu eu cat e de important pentru el ca e iesean cat e pentru noi, cei care locuim aici), numai ca nu e un highlight al momentului. :) Are locul lui si sigur va aparea pe aici, prin toamna cand anunta ca lanseaza ceva. @me: Poate Iasul ar trebui rebranduit asa, AltIasi isi face bine treaba. Nu cred sa fi aratat pana acum aceleasi lucruri care s-au mai aratat, am aratat un alt Iasi so far, nu? :)
Pentru ca se anunta Zilele Cinematografiei Portugheze la Iasi in luna februarie, propun sa-i iei interviu organizatorului. Are si o emisiune pe la radio Nord Est.. E un inceput, nu?
@nico AltIasi.ro va fi partener media al organizatorului :) Multumim frumos pentru sugestie!
Cassian Maria Spiridon, redactor sef al revistei Convorbiri literare.......un om ce are multe de spus, nu te vei plictisi ascultandu-l, merita sa'ncerci.......oameni ai acestui AltIasi sunt, trebuie doar sa stii unde sa-i cauti