eveniment
Data: 
13 Jan 2010 - 17:00
Loc: 
stats

VELUX a lansat concursul Light of Tomorrow

Ce altceva mai mult decat lumina da sens existentei noastre ca vietati ?

Lumina este un factor principal in procesul de fixare a dioxidiului de carbon de catre plante dar lumina ajuta si pielea in sintetizarea vitaminei D, fara de care stabilizarea calciului in oase nu ar fi posibil.

Intr-o forma simpla de a privi lucrurile, aceste doua fenomene functioneaza intr-un mecanism similar iar punerea lor in balanta ar putea formula o asemanare conceptuala intre om si plante.

Fiind "motivul" esential al vietii pe pamant, lumina este principalul subiect al creatorilor. Ea este inspiratia compozitorilor, revelatia poetilor, sevaletul pictorilor si materia prima a arhitectilor.

Parte esentiala in mentinerea energiei si a vitalitatii, lumina naturala, privita ca element central in abordarea arhitecturii si sustenabilitatii, este provocarea lansata de VELUX pentru editia de anul acesta a International VELUX Awards.

Concursul international pentru studentii la arhitectura lansat de VELUX propune pentru a 4-a editie o tema extrem de ofertanta intitulata : „Light of Tomorrow". Studentii au oportunitatea de a analiza si propune metode de exploatare a luminii naturale, cu scopul de a îmbunatatii calitatea vietii.

Alexandra Maier, arhitect VELUX Romania, a declarat: "Concursul International VELUX Awards încurajeaza dialogul deschis pe tema „Light of tomorrow", bazat pe abordari experimentale si gandire libera. Ca si student, puteti investiga rolul luminii naturale în mediul construit, fie ca doriti sa puneti accent pe lumina naturala in contexte urbane, în cladiri individuale sau în concepte abstracte. Noi va încurajam sa puneti accent pe importanta luminii naturale pentru o dezvoltare sustenabila care abordeaza atat nevoia umana, cat si echilibrul natural."

Pana la 1 februarie toti cei interesati sunt invitati sa se inregistreze completand formularul de inscriere de pe website-ul dedicat International VELUX Awards: iva.velux.com. Organizatorii vor raspunde oricaror intrebari si vor oferi clarificari până la 1 martie 2010, urmand ca participantii inscrisi sa trimita lucrarile lor pana la data de 3 mai 2010. In luna iunie proiectele vor fi evaluate de un juriu international specializat iar premiile vor fi decernate in cadrul unei ceremonii ce va avea loc in data de 16 octombrie, in La Rochelle - Franta.

 

Articol scris de Radu G. Paladi | Vin, 15/01/2010 - 21:49
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului radu