eveniment
Data: 
2 Nov 2019 - 11:00
Loc: 
Cimitirul Eternitatea
stats

Plimbare prin Eternitate

Sâmbătă, 2 noiembrie 2019, ora 11.00, Societatea de Studii Istorice din România (S.S.I.R.), în parteneriat cu Asociatia Culturală „AltIași” organizează evenimentul de închidere a proiectului “Eternity 143”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.), în amfiteatrul de la intrarea în cimitirul “Eternitatea”.

Evenimentul “Plimbare prin Eternitate” va debuta cu o scurtă prezentare a proiectului și a rezultatelor acestuia, urmată de un dialog cu publicul. Înainte de a pleca în turul ghidat de specialiști în cimitirul „Eternitatea”, participanții vor primi (gratuit) harta cimitirului în care sunt marcate 38 de monumente funerare ale celor mai importante personalități înhumate în dealul Tătărașilor.

Harta, realizată în premieră, va fi un instrument util pentru viitoarele incursiuni în acest muzeu în aer liber! Amfitrionii turului ghidat sunt istoricii Dorin Dobrincu, Ovidiu Buruiană, Leonidas Rados, Cătălin Botoșineanu, precum și Ana Hegyi(actriță) și Irina Tacu (ghid). Ei ne vor oferi informații interesante și inedite despre “nemuritorii”  care au avut în decursul vieții un rol important în istoria și devenirea culturală a orașului.

Scopul proiectului „Eternity 143” este de a pune în valoare cimitirul „Eternitatea” ca spațiu cultural autentic, care reflectă istoria vechii capitale a Moldovei.

Vă așteptăm sâmbătă, 2 noiembrie, ora 11.00, la intrarea din cimitirul „Eternitatea”.

Intrarea este liberă!

Articol scris de Eternity 143 | Joi, 31/10/2019 - 02:26
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului Eternity 143