- 6219
Doresti sa devii actor, actor-papusar, regizor, sau de ce nu, critic de teatru? Acum e mai simplu sa afli daca visul tau poate fi concretizat! In perioada 28 aprilie - 30 iunie, Departamentul Teatru al Universitatii de Arte “George Enescu” organizeaza cursuri pregatitoare pentru admiterea la Facultatea de Teatru. 10 cursuri cu durata a 2 ore fiecare se vor desfasura in Sala Studio a UAGE (si anexele ei) in fiecare sambata din intervalul mai sus amintit, intre orele 11-13.
Laudabila initiativa Facultatii de Teatru si de mare ajutor demersul lor pentru potentialii candidati. Imi amintesc cu cate emotii am trecut prin toate probele de admitere in urma cu 6 ani cand am ales si eu drumul acestei facultati. Eram bine pregatita, insa lipsa contactului cu mediul respectiv ar fi putut fi un dezavantaj fata de ceilalti candidati care absolvisera un liceu de profil, de exemplu.
Pentru cele patru specializari ale Facultatii de Teatru: Actorie, Actorie/ Papusi/ Marionete, Regie si Teatrologie-Jurnalism teatral profesorii coordonatori au pregatit o tematica de studiu specifica fiecarui domeniu, conf.univ.dr. Raluca Bujoreanu dandu-ne mai multe detalii despre fiecare in parte.
Specializarile Actorie si Actorie/ Papusi/ Marionete vor fi coordonate de prof.univ.dr. Emil Coseru, conf.univ.dr. Mihaela Arsenescu Werner, conf.univ.dr. Raluca Bujoreanu, lect.univ.dr. Ciprian Hutanu, lect.univ.drd. Ligia Delia Grozdan, asist.univ.drd. Oana Sandu si solista Mihaela Garlea. Acestia propun o serie de exercitii de improvizatie, exercitii de testare a aptitudinilor ritmice, exercitii de testare a aptitudinilor muzicale. Deasemenea, vor stabili impreuna cu candidatii principalele coordonate in alcatuirea unui repertoiu de admitere.
Pentru viitorii regizori cursurile vor fi sustinute de regizorul dr. Ovidiu Lazar, conf.univ.dr. Ion Mircioaga si lect.univ.dr. Octavian Jighirgiu. Tematica propusa consta in: exercitii de observaţie, exercitii de interpretare creativa a imaginilor, exercitii de analiza dramatica si exercitii de constructie a unui conflict dramatic.
Specializarea Teatrologie-Jurnalism teatral va fi coordonata de criticul de teatru Oltita Cintec, prof.univ.dr. Anca-Maria Rusu si asist.univ.dr. Ioana Petcu. Daca primele doua sedinte vor fi despre cum citim un text dramatic? sau cum privim/ receptam un spectacol?, urmatoarele se vor axa pe analiza aplicativa a unui text dramatic dupa vizionarea si analiza unui spectacol propus de participanti sau de organizatori.
Concursul de admitere se va desfasura intre 19-21 iulie, prima sesiune, si 13-15 septembrie, a doua sesiune. Adresa de email: teatruiasi@yahoo.com va sta la dispozitie pentru mai multe informatii si detalii.