- 3472
Filmul St. Vincent, o comedie cu Melissa McCarthy, Naomi Watts si Bill Murray, va avea premiera in cinematografele din Romania pe 5 decembrie. La Iasi filmul va rula intre 5 – 11 decembrie la Cinema City in fiecare zi de la orele 13:20, 15:30, 20:40 si 22:50. Pretul unui bilet variaza intre 14 si 19 lei in functie de ora proiectiei si a categoriei de virsta. Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul Cinema City. UPDATE: Filmul va mai rula la Cinema City intre 12 - 18 decembrie de la orele 14 si 21:20 si intre 19 - 23 decembrie de la ora 13:40.
Sinopsis
Maggie (Melissa McCarthy) este o mama singura care se muta intr-o noua casa in Brooklyn cu fiul ei in varsta de 12 ani, Oliver (Jaeden Lieberher). Fiind obligata sa lucreze peste program, ea nu are de ales decat sa-l lase pe Oliver in grija vecinului lor, Vincent (Bill Murray), un pensionar badaran, cu o inclinatie spre alcool si jocuri de noroc. Astfel, se naste o prietenie ciudata, in aceasta pereche improbabila. Impreuna cu o dansatoare erotica gravida numita Daka (Naomi Watts), Vincent il ia pe Oliver cu el peste tot unde se opreste de-a lungul unei zile – pista pentru curse, clubul de striptease, barul local. Vincent il ajuta pe Oliver sa creasca, in vreme ce Oliver incepe sa vada in Vincent ceva ce nimeni altcineva nu poate vedea: un om neinteles cu o inima buna.
Originile filmului „Sf. Vincent”
Inspiratia pentru povestea din „Sf. Vincent” i-a venit lui Ted Melfi din propria sa viata. Dupa ce fratele sau mai mare a murit, el a infiat-o pe fetita acestuia si s-au mutat cu totii in Sherman Oaks, California.
Acolo, fetita in varsta de 11 ani a primit o tema de la scoala in care trebuia sa aleaga un sfant catolic care o inspira, iar apoi sa gaseasca pe cineva din viata reala care sa aiba calitatile acelui sfant. Iar nepoata l-a ales pe Sf. William din Rochester, care este Sfantul Copiilor Adoptati, si pe Melfi drept persoana potrivita cu acesta. „Asa a inceput tot acest proiect – de la o tema pentru acasa”, isi aminteste regizorul.
Alegerea lui Bill Murray pentru rolul lui Vincent
Pentru rolul principal din film, prima alegere a lui Melfi a fost Bill Murray. Insa a lua legatura cu actorul pentru a-i propune rolul nu s-a dovedit o sarcina usoara. „Bill nu are manager sau agent”, explica Melfi. „Are doar un numar cu 1-800, astfel ca petreci un timp destul de lung lasand mesaje pe robotul telefonic, cam ca in «Swingers»”. Dupa sase luni de mesaje de acest fel, Melfi s-a intalnit cu Murray intr-o dimineata, la ora 9, la LAX. Vorbind despre scenariu si oprindu-se pe drum la un local In N Out Burger, intalnirea care a durat 8 ore in spatele masinii Towncar a lui Murray i-a consolidat interesul in proiect. „Scenariul era diferit. Avea un ritm diferit de al majoritatii lucrurilor si era multa emotie in poveste. Ted are un stil bun de scris, cu potential de a nu fi deloc sentimental, adica exact modul in care vad eu exprimarea emotiei: fara niciun fel de sentimentalism. Simti, dar nu esti pacalit de acea emotie. Nu esti inmuiat in ea. Pur si simplu o intelegi. Vine spre tine, ca rezultat natural al modului in care evolueaza firul narativ”, spune Bill Murray.
Pentru regizorul Ted Melfi, experienta de a colabora cu Bill Murray a fost una care i-a schimbat viata: „Am invatat enorm despre regizat, despre scris, despre viata. De multe ori imi spunea: «Nu lasa stresul sa te copleseasca. Stresul reprezinta moartea artei si a comediei.» Apoi adauga: «Nu lasa ca o scena sa devina ceea ce nu este. Nu te lasa absorbit de ceea ce crezi tu ca e amuzant. Ai incredere in material si in scris.»” Aduce lucruri importante atunci cat trebuie, dar in rest nu iti sta in cale, ceea ce este un dar. Si m-a invatat si pe mine sa nu-l incurc – sa imi dau seama cand functioneaza si sa las lucrurile sa curga. Nu ma pot gandi la o persoana mai buna decat Bill Murray de la care sa invat ce tine de comedie si arta. Cred ca e cea mai cool persoana de pe planeta.”