eveniment
Data: 
6 Apr 2019 - 21:00
Loc: 
Acaju
Bilet: 
30.00
stats
Adresa: 
Anastasie Fătu nr. 2A

Trippin' Rippin' - Kutmah la Acaju

Sâmbătă, 6 aprilie, de la 9 PM până la 4 AM, la Acaju avem parte de Beats, Hip-Hop, Electronic, Thug Jazz, Riot Funk, Psyché & Grooves la Acaju cu Kutmah (UK/US), Scuffle, Kidahm, Cel VisătorIntrare / Suport : 30 lei.

KUTMAH (pronunțat koot/mah) este un creativ mercurial, fie că vorbești de artă sau muzică. Unul dintre artiștii favoriți ai celor de la Boiler Room, cu nu mai puțin de 10 apariții, KUTMAH s-a născut în Brighton, Anglia, dar s-a mutat în Statele Unite când avea vârsta de 12 ani și a crescut și locuit în Hollywood, Los Angeles, California mai mult de 20 de ani. Aici și-a creat un renume ca și artist talentat underground, ca și DJ/curator, căutând într-una și promovând noi talente underground de pe întreg mapamondul până în ziua de azi.

Ca și membru al colectivului dublab din LA, în 2004 a fondat împreună cu Take, Eric Coleman (Mochilla) și DJ Nobody (Low End Theory) mult lăudata noapte de club ‘Sketchbook’, care a constituit o bază fundamentală pentru curenta și faimoasa scenă beat din LA. Pasiunea lui, dorința, și cel mai important, urechea lui sensibilă la muzică nouă l-au propulsat ca și asociat al colectivului BRAINFEEDER al lui Flying Lotus (cu care a avut numeroase turnee, fiind unul dintre DJii săi preferați) și l-au făcut să câștige onoarea de a compila în 2012 un album “Kutmah presents Worldwide Family Vol. 2” pentru Brownswood Recordings a lui Gilles Peterson. A împărțit scena cu mulți artiști interesanți, mulți dintre aceștia fiindu-i și prieteni apropiați, precum Saul Williams, Sonic Youth, The Gaslamp Killer, Erykah Badu, MF Doom, Madlib, Gonjasufi, Dabrye sau J Rocc. A urcat și prestat pe multe scene ale unor festivaluri celebre precum Coachella, Sonar, Dimensions, Outlook, Worldwide Festival, cât și în multe cluburi și locuri celebre din întreaga lume.

Chiar dacă este în principal un DJ, cu rădăcini în hip-hop și cu o colecție de discuri ce se întinde peste conceptul de gen muzical, KUTMAH a lansat mult așteptatul album de debut “The Revenge Of Black Belly Button!” (sau TROBBB!) prin intermediul Big Dada / Ninja Tune în August 2017. Albumul conține o serie incredibilă de colaboratori: Gonjasufi, Jonwayne, Natureboy fLako, Ta’Raach, Jeremiah Jae, Zeroh, Zackey Force Funk, N8NOFACE, Sach, Akello G Light și DJ Chris P Cuts - întinzându-se peste loop-uri experimentale, meditative, zen, beat-uri atipice ce sfârâie și rap abstract, până și punk/noise sau folk/blues.

După timpul petrecut în LA, KUTMAH s-a relocat înapoi în Europa. Acum el prezintă o emisiune la NTS Radio și și-a întărit reputația ca și creator de gusturi prin dezvoltarea casei lui de discuri, IZWID.

KUTMAH, pentru prima dată în România, va pune muzică la Trippin Rippin, sâmbătă, 6 aprilie, la Acaju, cu localnicii #Scuffle, Kidahm și Cel Visător.

Articol scris de Comunicat de presa | Joi, 04/04/2019 - 00:23
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa