eveniment
Data: 
18 Oct 2014 - 22:00
Loc: 
Meru
Bilet: 
20.00
stats
Adresa: 
B-dul Carol I, casa cu pasaj, et 1
Telefon: 
0332803547

Sun Glitters in Meru

Nu fara motiv le-am acordat mereu credit celor de la Brain Events. Si-au delimitat un segment al publicului suficient de bine delimitat incat toata lumea sa fie de acord ca ceea ce ii pot ei oferi nu poate veni din alta parte, dar indeajuns de larg pentru a nu da in habotnicism muzical. M-am bucurat cand am auzit ca sambata, 18 octombrie, il aduc la Iasi, mai exact la Meru, pe Victor Ferreira sau – ca sa fim sigur ca ne gandim la acelasi lucru – pe Sun Glitters

In nuante difuze, dar deloc nehotarate. Tonuri largi, permisive, dar nu intinse intr-atat cat sa devina diluate. Asa imi suna muzica Sun Glitters si asa o astept sambata, de la ora 22, cand va incepe o seara pe care ar fi cazul sa ne pregatim sa o asimilam si vizual pe deasupra. Sun Glitters se absoarbe nuantat, iar asta nu intamplator. Victor Ferreira are in spate un sac de pasiuni – arta fotografica, designul grafic si filmul se numara printre ele – care bineinteles ca transpar in muzica pe care o creeaza si care o face astfel mult mai atenta la detaliile care ii asigura publicului o experienta cu adevarat ampla.

Portughez cu un simt innascut pentru ipostazierea maruntisurilor intr-o maniera artistica, Victor Ferreira face o muzica pe care o simti personala, stralucitoare si fluida. Fara sa insiste in directia clasificarilor prea hotarate, acesta indica totusi cateva cuvinte-cheie cand vine vorba de zona pe care o ocupa creatiile sale: chillwave, wonky, dreampop, dubstep si shoegaze. Dincolo de aceasta, insa, se zice ca se simt influente din partea celor de la Boards of Canada, Burial si Holy Other, dar si dintr-o directie mai degraba neasteptata, in care apar nume precum The Cure si My Bloody Valentine.

Venind ca urmare fireasca a albumului Everything could be fine din 2011, care a creat nu putine asteptari din partea Sun Glitters, Scattered into Light va fi lansat sambata, la Iasi, cu promisiunea experimentului neincetat si al texturilor pline.

Vom avea si warm-up, si after-party sambata seara. Maria Magdalena si Beat Poetry au spus ca aranjeaza pentru noi o alunecare frumoasa in si din lumea Sun Glitters, asa ca totul ar trebui sa fie ca la carte. Nu mai ramane decat ca noi sa fim destui si deschisi, dupa ce ne platim o cu siguranta meritata intrare de 20 de RON, in seara evenimentului.

 

Resurse
Video: 

Sun Glitters - Love me

Sun Glitters - Love me

Sun Glitters - High

Sun Glitters - High

Sun Glitters - Feel It

Sun Glitters - Feel It
Articol scris de Anca Roman | Lun, 13/10/2014 - 22:52
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului anca.roman