- 5594
Nu e frig, dar nici foarte cald. Ne bucuram cu totii ca nu ploua. Abia a doua zi ne-am dat seama ca a fost un mare noroc ca vremea a permis realizarea unui concert in aer liber. In Copou poate parea imposibil sa atragi oameni prin muzica, insa Ioan Titu a reusit. Ioan Titu e Silent Strike, s-a nascut in Bacau si s-a consacrat la Iasi. In cadrul manifestarilor MINIpunct, Silent Strike a concertat la InfoPoint, spatiul verde de langa Academie, pe Bulevardul Copou.
Oameni diversi se plimba de colo-colo cautandu-si pozitia potrivita. Incepe muzica. Inca de la primele acorduri, spectatorii scapa de inhibitii si se asaza pe iarba, au inteles ca a debutat povestea, sunt ca niste copii curiosi care vor sa afle o noua istorisire. Desi boxele sunt la un nivel ridicat, partea "silent" isi intra in rol. Uiti de ceea ce se intampla in jurul tau, uiti ca, la cativa metri, studentii urca si coboara intr-un sir cumplit de monoton... Astazi e altfel, astazi descoperi lucruri pe care nu le-ai constientizat inainte. Beat-urile te trezesc la realitate, iti "spun" ca poti fi deasupra chiar daca toti ceilalti sunt jos, ca poti fi detasat si, in acelasi timp, concentrat la ce e mai important pentru tine, ca poti fi observat chiar daca nu esti in centrul atentiei.
Sentimentele nu au nevoie de cuvinte. Vazul si auzul sunt mai importante intr-o lume in care se spun mult prea multe lucruri fara sens. Silent Strike te face sa ai o stare inainte de a avea un gand sau un cuvant de spus, te pune sa asculti cu ochii inchisi si sa vezi dincolo de o realitate impusa. Beat-urile reprezinta strike-ul calm, deloc agresiv, momentul in care simplitatea melodiei primeste o definitie, se coloreaza si capata un sens.
Ioan Titu reuseste prin stilul Silent Strike sa ridice sintetizatorul la rangul de instrument primordial, fara de care nu ar exista cauze, efecte si consecinte. Muzica fara cuvinte nu transmite mesaje, transmite stari, iar colaborarile Silent Strike cu alti artisti, printre care Ada Milea, CTC, Maria Radu sau Dan Basu vin sa completeze aceste stari. Totul e ca o poveste care-si cauta personajele, iar personajele putem fi oricare dintre noi. Doar sa acceptam sa facem parte din aceasta...