articol
stats

O seara cu Luna Amara

Pe 9 mai trupa Luna Amara s-a intors la Iasi pentru a-si promova cel mai recent material, „Live la Conti”. Acesta contine preponderent piese de pe primele doua albume, dar si o compozitie noua, interpretate intr-o maniera usor diferita de cea cu care isi obisnuisera fanii.

Desi s-au lasat putin asteptati si inceputul a fost mai lent, publicul s-a incalzit destul de repede, iar la unele piese i-a acompaniat pe baieti la cantarea refrenelor. A fost o atmosfera intima, de relaxare totala, ca si cum Luna Amara venise in Teatru Fix nu pentru a promova un material, ci pentru a oferi un show prietenilor din Iasi. Surprinzator sau nu, in public se aflau nu numai tineri, ci si reprezentanti ai altor generatii, ceea ce demonstreaza inca o data (daca mai era nevoie), ca versurile formatiei transmit un mesaj complex cu care rezoneaza publicul tanar si cel mai matur deopotriva.

Bineinteles ca Mihnea Blidariu, liderul trupei, nu a ratat ocazia de a atrage atentia asupra unor probleme care ii preocupa in acest moment pe ieseni, astfel incat la piesa Oras a numit Iasiul „oras fara tei”, facand aluzie la taierea pomilor de pe bulevardul Stefan cel Mare si la intentiile autoritatilor de a repeta actiunea si intr-unul din parcurile din Copou. Publicul a mai primit si indemnul de a-i sustine pe cei din Pungesti in protestele lor impotriva exploatarii gazelor de sist.

Playlistul a fost bine organizat, iar varietatea de stiluri ale pieselor a oferit cate ceva pentru fiecare. Pe cele mai dure puteai vedea si cateva plete agitandu-se in public, in timp ce unele cupluri chiar au dansat pe acordurile mai romantice. Solo-urile de trompeta ale lui Mihnea au fost bine apreciate, iar la piese ca Ego nr. 4, Lume oarba sau Albastru, trupa a avut concurenta serioasa din public. Rosu aprins si Folclor au fost prezentate intr-o maniera diferita. Prima a fost prezentata intr-o varianta acustica, iar celei de-a doua Mihnea i-a adaugat cateva versuri cu mesaj politic.

Bis-ul de la final a demonstrat ca publicul intrase bine in atmosfera de concert si ca ar fi vrut sa mai petreaca ceva timp in compania formatiei. Insa probabil ca pentru a-i revea, publicul iesean trebuie sa astepte pana in toamna acestui an cand baietii de la Luna Amara si-au propus sa lanseze primul lor DVD.

 

*Guest writer pentru acest articol este Loredana Borcea, masterdanda la Facultatea de Litere din cadrul UAIC.

Articol scris de Guest writer | Sam, 10/05/2014 - 17:10
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului guestwriter