eveniment
Data: 
12 Oct 2013 - 21:00
Loc: 
Underground Pub
Bilet: 
20.00
stats
Adresa: 
Galeriile comerciale Stefan cel Mare, demisol
Telefon: 
0735004001

Grimus la Iasi

Nu stiu altii cum sunt, dar daca ar fi sa existe un concurs pentru cel mai rapid click pe “join event Grimus… live in Underground”, eu l-as castiga. Baietii de la Grimus mi-au placut inca de la primul lor concert din Iasi. Se intampla in martie 2006, in Cannabis, in deschidere la Omul cu Sobolani sau Luna Amara. Nu mai tin minte exact, dar ce stiu sigur e ca de pe atunci mi-a ramas in minte piesa “Insanity”. Si-n plus, n-aveai cum sa uiti indrazneala unei trupe romanesti de a canta in engleza.

Inainte sa inceapa concertul, prin toata rockerimea cea vestita, era si o doamna care incepuse sa-mi povesteasca despre cum a dat curs invitatiei solistului Grimus, care era fiul unei fost colege de facultate. Ma intreba daca am auzit de ei. Nu auzisem. Dar mi s-a parut frumos gestul lui Bogdan Mezofi (solistul), care dupa concert a venit sa-i multumeasca doamnei respective pentru ca a venit sa-i asculte.

Ce-au mai facut Grimus in cei 7 ani care s-au scurs de atunci? Au modificat putin componenta trupei, astfel incat acum Grimus inseamna Bogdan Mezofi (voce), Valentin Rauca (chitara), Cristian Csapo (chitara), Titus Vadan (bass), Tamás Adorjáni (tobe) si Lehel Kiss (clape).

Au lansat 2 albume: “Panikon” in 2008 si “Egretta” in 2011. Au cantat si incantat nu doar fanii din tara, dar si pe cei din afara granitelor. Succesul i-a propulsat si in deschiderea concertelor sustinute de Placebo, Roxette si Red Hot Chili Peppers. Cei mai norocosi dintre voi vor avea ocazia sa-i vada vineri seara (11 octombrie) in deschiderea concertului Hurts.

Piesa “In Your Eyes”, a fost aleasa pentru coloana sonora a celui mai recent film romanesc - “Love Building”- regizat de Iulia Rugina, cu Dragos Bucur, Alexandru Papadopol si Dorian Boguta.

Dupa o vara in care au bifat cateva dintre cele mai importante festivaluri din tara si din Europa (B’ESTFEST, Peninsula/Felsziget, Arezzo Wave Love – Italia, Waves Vienna – Austria), Grimus vin sambata, 12 octombrie, dupa ora 21:00 si in Iasi. Noi ii asteptam ca intotdeauna, ba chiar cu mai mult entuziasm ca oricand, mai ales pentru ca vor canta piese de proaspatul album de studio (al treilea), “Emergence”, inregistrat si mixat de producatorul britanic Adam Whittaker (SpaceRay Music) si masterizat in SUA.

Solistul Bogdan Mezofi spune ca este “cel mai complex, matur si sincer mod in care ne-am exprimat vreodata”, iar noi vom fi in Underground, sperand ca peste alti 7 ani sa ne amintim de seara asta. Pentru incalzirea auzului, va recomadam sa accesati cu incredere linkurile de mai jos. Ne vedem la concert!

Resurse
Video: 

Priveste-ma

Priveste-ma

Insanity

Insanity

In Your Eyes

In Your Eyes
Articol scris de Ina Ciobanu | Mie, 09/10/2013 - 01:47
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului ina