eveniment
Data: 
27 Nov 2011 - 21:00
Loc: 
Bar Hand
Bilet: 
15.00
stats
Adresa: 
Stefan cel Mare nr. 14, et. 2
Telefon: 
0755 417949

FurioSnails si byron

Duminica, 27 noiembrie, de la ora 21:00, puneti-va pasapoartele (rosii sau albastre, in functie de cetatenie) in ranita si treceti granita in Bar Hand pentru o seara alaturi de FurioSnails si invitatii lor, byron. Primii isi lanseaza ultimul album, Blue Passports, iar byron se lauda iesenilor cu un clip filmat la New York.

Trupa Snails a luat nastere in anul 1997, la Chisinau, cantand cover-uri ale formatiilor din anii '60-'70, precum Beatles, Mamas and Papas, CCR, Rolling Stones, Animals sau Simon and Garfunkel. De-a lungul timpului, s-au perindat mai multi membri, pentru o perioada activand in trupa si Dan Balan, ex O-Zone. Din 2000, Snails a ramas in formula de patru - Lilian Severin (voce si chitara armonie), Gabriel Andronic (chitara solo si backing vocals), Vitalie Colit (chitara bass si backing vocals) si Mircea Sturza (tobe).

Dupa ce au scos doua albume la A&A Records, Undeva (2005) si Nu-mi pasa (2007) (de pe care au avut cateva single-uri promote intens de Guerrilla, ca Superbasuri sau Nu-mi pasa), melcii si-au schimbat nu doar denumirea si stilul de muzica, ci si chitaristul, in locul lui Gabriel Andronic venind Igor Buzurniuc.  Noul single Blue Passports, de pe albumul cu aceeaşi denumire, a fost lansat pe 29 octombrie si e o dovada clara a influentelor indie ce au contaminat FurioSnails. Cele 11 piese au fost compuse in 6 luni, albumul fiind inregistrat in Umea, Suedia. “Au muncit din zori pana in noapte si in numai 2 saptamani de lucru au reusit sa inregistreze albumul “Blue Passports”. Toate astea in conditii de abstinenta totala – din cauza alcoolului scump, a temperaturilor extrem de joase si a distantelor mari ce ii separau de ispita – care nu au facut decat sa ii infurie si mai tare!

Trupa byron – foarte indragita de ieseni - vine sa se laude cu un videoclip filmat la New York pe parcursul a 5 zile. Piesa aleasa este Granita-n ranita, probabil cel mai reusit cover (e compusa de Ada Milea) de pe albumul Perfect, ce contine adaptari si reorchestrari in ale unor cantece romanesti cunoscute. In concert vor fi interpretate si piese de pe albumele mai vechi, Forbidden Drama si A Kind of Alchemy. Totodata, byron se pregatesc de premiera de pe 1 decembrie (ora 19:00) la HBO a materialului Live Underground filmat in Salina Turda.

Intrarea costa 15 lei, iar pentru rezervari si informatii puteti apela, ca de obicei, la Ciprian (0755/41 79 49).

Resurse
Video: 

FurioSnails - Blue Passports

FurioSnails - Blue Passports

Snails - Superbasuri

Snails - Superbasuri

byron - Granita-n ranita

byron - Granita-n ranita
Audio: 

byron - Ochii tai (Alexandru Andries)

Articol scris de George Plesu | Sam, 26/11/2011 - 00:34
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului george