eveniment
Data: 
3 Dec 2011 - 22:30
Loc: 
Club Brain
Bilet: 
10.00
stats
Adresa: 
Gandu nr. 6

BLN este Dizzy la Brain

Brazda lui Novac revine in Iasi cu un nou material: albumul Dizzy, lansat in octombrie la o casa de discuri din Germania. Sambata, 3 decembrie, incepand cu ora 22:30, Club Brain este scena de desfasurare a lui Victor Popescu, urmat de un afterparty Christu’. Intrarea costa 10 lei (artist fee).

Cand il intrebam acum un an pe Victor Popescu, omul din spatele proiectului Brazda lui Novac, cum si-ar defini muzica, am primit un raspuns deloc modest: “I'm a black box. Ascult multa muzica electronica, IDM dar si dream pop, shoegaze, industrial, tot ce e se vrea diferit... Toate se aduna intr-un mod necoordonat in mine. Deci, cand ajung in fata calculatorului ii dau drumul fara sa urmez un anumit stil. Sa-mi sune mie bine. Cum as defini ce iese? Ii las pe cei tin neaparat sa-si piarda timpul cu definitii. Acum ceva vreme cineva din Olanda mi-a zis ca am inventat un nou stil...

Pornit in 1997 ca un hobby, conceptul Brazda lui Novac s-a transformat intr-un proiect electronic de anvergura al muzicianului Victor Popescu. Daca va puneti intrebari legate de procesul de naming e suficienta precizarea ca Victor a copilarit in cartierul "Brazda lui Novac" din Craiova si a dorit sa denumeasca astfel muzica pe care o face ca adult.

In 2003, Victor a infiintat Square Sound Studio, urmat de Square Sound Records in 2009. Acestea au avut o influenta majora in seturile live ale BLN printr-un feeling digital acutizat de elementele suplimentare de hardware aduse in scena. Colaborarile in-studio si on-stage includ piese cu Yvat, Silent Strike, Dezdemona (Jazzadezz) sau Artan (ex-Timpuri Noi).

Dupa numeroase concerte de succes in orase din Romania, dar si in Londra, Roma sau Maastricht, la care putem adauga cateva opening acts de efect la concertele unor trupe de renume ca Recoil, Covenant si Funckarma, Brazda lui Novac a lansat in 2010 primul sau album omonim exclusiv in format digital. Albumul contine 14 piese printre care si o colaborare cu Silent Strike si poate fi cumparat de la diverse magazine de muzica online.

Noul album Dizzy, lansat pe 20 octombrie la Silver Church, are 12 compozitii proprii la care se adauga un remix al piesei Streets cantata de muzicianul grec Subheim. Albumul a intrat sub umbrela label-ului Raumklang Music din Germania.

Resurse
Video: 

BLN - Dizzy - Album teaser

BLN - Dizzy - Album teaser

BLN - Blue

BLN - Blue

BLN - Square

BLN - Square
Articol scris de George Plesu | Mie, 30/11/2011 - 03:46
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului george