eveniment
Data: 
23 Jan 2016 - 17:15
24 Jan 2016 - 17:15
25 Jan 2016 - 17:15
26 Jan 2016 - 17:15
27 Jan 2016 - 17:15
28 Jan 2016 - 17:15
29 Jan 2016 - 15:00 - 4 Feb 2016 - 15:00
Loc: 
Cinema Victoria
Bilet: 
8.00
stats
Adresa: 
Piata Unirii

Youth

Marele cistigator al Galei European Film Awards (EFA), corespondentul Oscarurilor in Europa, filmul italian Youth, are lansarea oficiala in cinema-urile din Romania in acest weekend. Paolo Sorrentino, regizorul filmului, revine dupa un alt “hit”, La grande bellezza, cu un subiect similar. Youth se vede la Iasi pina joia viitoare la Cinema Republica de la ora 14 (pretul unui bilet este 6 lei) si la Cinema Victoria de la ora 17:15 (pretul unui bilet este 8 lei). UPDATEFilmul mai ruleaza intre 29 ianuarie - 4 februarie la Cinema Victoria de la ora 15 (pretul unui bilet este 8 lei).

Sinopsis: Youth sau La giovinezza spune povestea a doi batrini prieteni - un dirijor si compozitor, pe de o parte, si un regizor, pe de alta parte -, care se gindesc la cit timp le-a mai ramas de trait, in timp ce isi petrec vacanta in Muntii Alpi. Filmul urmareste eforturile celor doi de a se intoarce la cariera lor, precum si relatiile pe care le au cu copiii lor, dar si modul in care acestia interactioneaza cu ceilalti oaspeti ai hotelului la care sunt cazati. (Cinemagia)

Paolo Sorrentino (1970) este un regizor si scenarist italian de film. Este cunoscut pentru filmele This must be the place, La grande bellezza / The Great Beauty, film cistigator al Oscarului din 2014 pentru cel mai bun film intr-o limba straina, al premiului Golden Globe si BAFTA, alaturi de alte numeroase distinctii, Youth fiind cel de-al 7-lea lungmetraj.

Youth este cel de-al doilea proiect in limba engleza, cu o distributie internationala: Michael Caine, cistigatorul premiului Oscar, Harvey Keitel, Rachel Weisz - actrita cistigatoare a premiului Oscar, Paul Dano, cistigatoarea Oscarului Jane Fonda si romanca Madalina Ghenea, care intregeste aceasta distributie impresionanta. Filmul spune povestea unui om de 80 de ani care incearca sa accepte faptul ca timpul sau se scurge cu rapiditate, dar filmul este, mai presus de toate, povestea prieteniei dintre doi batrini care incearca sa priveasca impreuna spre viitor, si a relatiei lor cu copiii lor, care privesc viata dintr-o perspectiva diferita.

Personajul principal al filmului este un renumit dirijor si compozitor, care acum s-a retras si, desi sustine ca nu ii este dor de muzica, acesta ii simte prezenta peste tot si o cauta aproape inconstient. Astfel se remarca colaborarea cu compozitorul american David Lang (cistigator al premiului Pulitzer pentru Muzica in 2008), a carui compozitie „I lie”, este prezenta pe coloana sonora a filmului La grande bellezza si care a compus muzica originala pentru Youth. Totusi, coloana sonora este completata de o gama variata de piese care ii aduce in prim plan pe cintaretul-compozitor Mark Kozelek si pe Paloma Faith, amindoi avind roluri in film, alaturi de soprana sud-coreana Sumi Jo apare de asemenea in film.

Set-up-ul este un hotel de la poalele Alpilor, productia find filmata in cea mai mare parte in Elvetia, dar si la Venetia, Londra si Roma. Peisajul surpsins este unul extreme de evocator, in acest sens, natura insasi, surprinsa in reinnoirea sa constanta, este un important element vizual al naratiunii. Totodata, Sorrentino propune o naratiune lineara care urmareste intimitatea personajelor, o structura vizuala plina de imaginatie, investigind relatiile acestora si interconectind drama legaturilor care ii leaga.

La cea de-a 28-a gala a Premiilor Academiei Europene de Film (EFA), Youth / Tinerete a castigat cele mai importante 3 premii: Cel mai bun film european, Cel mai bun regizor (Paolo Sorrentino) si Cel mai bun actor (Michael Caine). Filmul este nominalizat la premiile Oscar, categoria Muzica, pentru Cel mai bun cintec original.

Resurse
Video: 

Youth [trailer]

Youth [trailer]
Articol scris de Ligia Prodan | Sam, 23/01/2016 - 21:51
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului ligia.prodan