eveniment
Data: 
26 Feb 2018 - 20:00
Loc: 
Cinema Ateneu
Bilet: 
12.00
stats
Adresa: 
Piata Chirila

The Theory of Everything (Teoria intregului)

Saptamana de Oscar de la Ateneu incepe cu lungmetrajul The Theory of Everything / Teoria intregului (regia James Marsh). Filmul, care va fi proiectat luni, 26 februarie, de la ora 20, a avut patru nominalizari la Oscar in 2015 si i-a adus lui Eddie Redmayne primul Oscar din cariera. Biletele sunt puse in vanzare la pretul unic de 12 lei si pot fi achizitionate si on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro

Marele fizician Stephen Hawking a sfidat moartea, iar regizorul James Marsh a pus pe ecran uimitoarea sa poveste de viata. Interpretarea sa de catre Eddie Redmayne i-a adus actorului, la Oscarul din 2015, premiul pentru Cel mai bun actor intr-un rol principal. „Redmayne se cufunda atat de deplin in personalitatea iesita din comun a fizicianului Stephen Hawking incat publicul uita ca e vorba de un actor in film”, a spus Tom O'Neil de la GoldDerby.com.

Lungmetrajul a mai fost nominalizat de 4 ori la Oscar pentru Cel mai bun film, Cea mai buna actrita in rol principal, Cel mai bun scenariu adaptat, Cea mai buna coloana sonora. Acestora li se alatura 2 premii si 2 nominalizari la Globul de Aur, 3 premii si 3 nominalizari la premiile BAFTA. 

The Theory of Everything / Teoria intregului descrie relatia dintre Hawking (Eddie Redmayne) si sotia sa, Jane (Felicity Jones). Cei doi s-au cunoscut pe cand erau studenti la Cambridge in anii '60, exact in vremea in care viitorul mare om de stiinta incepea sa sufere consecintele afectiunii care l-a paralizat, fortandu-l sa traiasca intr-un scaun cu rotile si sa se exprime cu ajutorul unui computer sofisticat, conceput special pentru el de catre un prieten.

Filmul e o lectie de perseverenta, despre lupta si infaptuirea propriului destin. Aceasta biografie in imagini aduce in fata spectatorului nu doar o poveste de dragoste, ci si drama unui diagnostic crud, viata unui tanar care doreste sa invete si problemele cu care se confrunta. 

Resurse
Video: 

The Theory of Everything [trailer]

The Theory of Everything [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Sam, 24/02/2018 - 01:13
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa