eveniment
Data: 
8 Jan 2018 - 20:00
10 Jan 2018 - 20:00
12 Jan 2018 - 20:00
Loc: 
Cinema Ateneu
Bilet: 
12.00
stats
Adresa: 
Piata Chirila

Taramul binecuvantat (God's Own Country)

Taramul binecuvantat / God's Own Country, multipremiatul film britanic in care actorul roman Alec Secareanu joaca unul dintre cele doua roluri principale ruleaza la Iasi pe 8, 10 si 12 ianuarie, in fiecare seara de la ora 20. Taramul binecuvantat / God's Own Country a fost nominalizat la British Independent Film Awards, cele mai importante premii ale industriei independente de film din Marea Britanie. 11 nominalizari la 10 categorii, printre care si cea pentru Cel mai bun actor, unde Alec Secareanu concureaza alaturi de Jamie Bell (Liverpool), Josh O’Connor (partenerul lui Alec in God's Own Country), Johnny Harris (Jaebone) si Paddy Considine (Journeyman). *Biletele pot fi cumparate si online.

Taramul binecuvantat / God's Own Country este unul dintre cele mai discutate si premiate filme ale anului 2017. Lansat in Marea Britanie la inceputul lunii septembrie unde a fost considerat “unul dintre cele mai promitatoare debuturi britanice din ultimii ani” (Sight&Sound) si in SUA la finalul saptamanii trecute, filmul a cucerit in egala masura publicul si presa internationala, inregistrand succese de box office si cronici elogiante.

Comparat in presa internationala cu Brokeback Mountain, Taramul binecuvantat / God's Own Country spune povestea de dragoste emotionanta, dar lipsita de sentimentalisme, dintre un tanarul fermier britanic Johnny Saxby (Josh O'Connor) si muncitorul roman Gheorghe (Alec Secareanu). Johnny isi ineaca frustrarile zilnice cu betii strasnice si sex la intamplare, la ferma parintilor sai din Yorkshire. Pana intr-o zi, cand la ferma isi face aparitia un zilier roman, venit pentru sezonul mieilor. Intre cei doi se dezvolta o relatie intensa ce-l arunca pe Johnny pe un nou drum.

Lansat si premiat la Sundance Film Festival, God's Own Country a devenit in scurt timp unul dintre cele mai discutate filme in presa internationala anul acesta – lucru datorat atat tematicii LGBT, cat si numarului impresionant de festivaluri unde a fost selectat si premiat: Directing Award la Sundance Film Festival, Männer Jury Award la Berlinale, Best British Feature Film la Edinburgh International Film Festival, Special Jury Award la TIFF Cluj, Audience Award la Frameline San Francisco International LGBTQ Film Festival.

Resurse
Video: 

Taramul binecuvantat [trailer]

Taramul binecuvantat [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Mar, 02/01/2018 - 20:18
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa