eveniment
Data: 
13 Dec 2017 - 18:30
Loc: 
Centrul Cultural German
stats
Adresa: 
Str. Lascar Catargi, Nr. 38

Suntem tineri. Suntem puternici

Centrul Cultural German Iasi va invita la Seara de Film German miercuri, 13 decembrie, incepand cu ora 18:30, in sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul german Wir sind jung, wir sind stark (Suntem tineri. Suntem puternici) in regia lui Burhan Qurbani, din anul 2014. In rolul principale ii puteti vedea pe actorii Jonas Nay, Joel Basman si Saskia Rosendahl.  Prin intermediul filmului, regizorul reconstituie evenimentele care s-au petrecut in Rostock-Lichtenhagen in data de 24 august 1992, prezentate din perspectiva unor persoane diferite.

Filmul prezinta revoltele de la punctul central de primire pentru solicitantii de azil din Rostock. Confruntarile devin atat de amenintatoare incat autoritatile decid sa evacueze romii romani dintr-un centru de refugiati. Ca victime potentiale, vietnamezii raman in asa-numitul complex de locuinte "Sonnenblumenhaus" (Casa floarea soarelui). Cu totii se tem pentru viata lor, in violentele declansate, amenintati de cocktail-uri Molotov indreptate spre locuintele lor.  Revoltele escaladeaza, dar politia se retrage, si incepe o noapte plina de violente.

Cu tact si sensibilitate, regizorul Burhan Qurbani urmareste linia fina dintre pierderea identitatii si fuga spre o ideologie, care se presupune ca ar promite o perspectiva noua. Regizorul portretizeaza astfel imaginea unei generatii pierdute si esecul moral al societatii de a avea grija de oamenii sai.

Filmul va fi subtitrat in limba engleza si dureaza 123 minute (2h3m). Intrarea este libera.

Resurse
Video: 

Suntem tineri. Suntem puternici [trailer]

Suntem tineri. Suntem puternici [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Dum, 10/12/2017 - 19:17
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa