eveniment
Data: 
7 Jan 2019 - 20:00
9 Jan 2019 - 18:00
Loc: 
Cinema Ateneu
Bilet: 
12.00
stats
Adresa: 
Piata Chirila

Sunt insarcinata in Romania

Lansat in premiera la Astra Film Festival 2016, documentarul Sunt insarcinata in Romania a ajuns in final si pe marile ecrane. La Iasi va rula la Cinema Ateneu, pe 7 ianuarie de la ora 20 si pe 9 ianuarie de la ora 18. Biletele sunt puse in vanzare la pretul unic de 12 lei si pot fi achizitionate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.rosau direct de la casieria Ateneului de luni pana vineri in intervalul orar 10.00 -16.30 ori cu o ora inaintea difuzarii filmului.

Documentar expozitiv cu ambitii sociologice, care imbina mai multe interviuri de tip talking heads pentru a obtine o imagine de ansamblu asupra politicilor guvernamentale prin care statul roman sprijina sau nu femeile care isi doresc sa aiba un copil. Mai mult de 40 de femei care traiesc in Romania si in Spania sunt intervievate pe teme de interes social, precum viabilitatea vs. disfunctionalitatea sistemului sanitar public, discriminarea la locul de munca sau rolul partenerului de viata in cresterea copiilor. In ciuda diferentelor majore de varsta, nivel de educatie, ocupatie sau statut material, toate trebuie sa se confrunte cu numitorul comun al statului roman. Pe de alta parte, dintre toti acesti factori, cel putin unul influenteaza semnificativ calitatea serviciilor medicale: nivelul material. Documentarul lui Jesús del Cerro puncteaza cinismul realitatii romanesti in ceea ce priveste lipsa de sustinere a viitoarelor mame si releva si societate extrem de conservatoare.

Jesús del Cerro activeaza in domeniul cinematografiei si televiziunii, atat in Romania cat si in Spania. In Spania a regizat si produs unele dintre cele mai de succes seriale din toate timpurile, precum Medic de familie, Politistii, Colegii sau Buticul lui Pepe. Intre anii 2003 – 2005 a fost regizorul, creatorul si producatorul executiv al serialului Cu un pas inainte, care a devenit imediat un succes in peste 60 de tari. Adaptarea acestui serial l-a adus pentru prima data in Romania in anul 2006.

Din anul 2007 s-a dedicat in intregime regiei cinematografice, cu reusite remarcate de critici si de public. La jumatatea anului 2008 s-a reintors la Bucuresti incepand etapa de producator si regizor de film in Romania cu Contra timp (2008) si Contra timp 2 (2009), Ho Ho Ho (2009), Nasa (2011), S-a furat mireasa (2012), Hawaii (2017).

Resurse
Video: 

Sunt insarcinata in Romania [trailer]

Sunt insarcinata in Romania [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Lun, 31/12/2018 - 01:39
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa