eveniment
Data: 
4 Aug 2018 - 10:00
18 Aug 2018 - 10:00
Loc: 
Cinema Ateneu
Bilet: 
12.00
stats
Adresa: 
Piata Chirila

Strajerii

Strajerii este primul film romanesc de aventuri cu si pentru copii de dupa 1989 si poate fi vizionat sambata in premiera la Iasi, la Cinema Ateneu. Proiectia incepe la ora 10, iar pretul unui bilet este 12 lei (poate fi achizitionat si online de pe site-ul ateneuiasi.ro). UPDATE: Filmul va mai rula sambata, pe 18 august, tot la Cinema Ateneu, de la ora 10.

Strajerii, primul film pentru copii realizat in Romania dupa Revolutia din 1989, a putut fi vazut in avanpremiera la TIFF in cadrul programului EducaTIFF pe 1 iunie, ii invata pe cei mici cum sa coopereze si cum sa protejeze natura. Filmarile au avut loc in zona Rasnov, cazarea a fost asigurata exclusiv la cort, masa a fost exclusiv la cazan, baile exclusiv la rau, dar fericirea a fost la cote MAXIME.

Am avut multi ani in minte ideea unui film pentru copii si pentru ca n-am obtinut finantare pentru el, am hotarat sa il facem pe propriile puteri. Actuala generatie de copii merita un film romanesc care sa le aduca aminte de faptul ca joaca nu inseamna doar tablete si telefoane, iar copilaria se traieste cel mai bine in natura. Speram sa fie doar primul film dintr-o serie intreaga dedicata strajerilor”. – Liviu Marghidan, producatorul filmului Strajerii

Anul trecut Liviu Marghidan a hotarat sa demareze proiectul primului film romanesc pentru copii de dupa 1989. Astfel, impreuna cu actorii Vasile Calofir, Florentina Tilea si 19 copii, Liviu a urcat pe munte unde filmarile au durat doua saptamani. Pe durata filmarilor, toata echipa a fost cantonata pe munte si a dormit in corturi, iar copiii s-au simtit ca in tabara.

Intreaga actiune se desfasoara in jurul lui Radu, care se pierde in padure, iar toti ceilalti din grup, inclusiv sora lui mai mica, se ingrijoreaza si isi imagineaza tot soiul de scenarii fantastice. Dar Radu gaseste ajutor chiar acolo unde se astepta mai putin, iar insotitorii grupului, Florentina si Vasile, ii ajuta pe micuti sa descopere minunile naturii.

Resurse
Video: 

Strajerii [trailer]

Strajerii [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Vin, 27/07/2018 - 23:54
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa