eveniment
Data: 
2 Mar 2018 - 18:00
Loc: 
Cinema Ateneu
Bilet: 
12.00
stats
Adresa: 
Piata Chirila

The Square (Patratul)

The Square are o nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun film strain, o nominalizare la Globul de Aur pentru Cel mai bun film strain, 2 premii la Cannes: Palme D’or si Premiul Vulcan pentru realizari in domeniul tehnic, 6 premii la Academia Europeana de Film pentru Cel mai bun film, Cel mai bun actor (Claes Bang), Cel mai bun scenograf, Cel mai bun regizor (Ruben Östlund), Cel mai bun scenarist, comedia europeana a anului. Filmul se vede la Iasi in cadrul Saptamanii de Oscar la Ateneul din Iasi pe 2 martie, vineri, de la ora 20.30. Biletele sunt puse in vanzare la pretul unic de 12 lei si pot fi achizitionate si on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro.

The Square este un proiect de arta care abordeaza increderea in societate si exploreaza necesitatea de a reevalua valorile noastre sociale actuale”, spune regizorul Ruben Östlund.

Christian este un respectat curator al unui muzeu de arta contemporana. Divortat, dar tata devotat a doi copii, conduce o masina electrica si sprijina cauze nobile. Expozitia sa, The Square / Patratul, este o instalatie care invita trecatorii sa mediteze la altruism si la responsabilitatea pe care o au ca fiinte umane. Uneori, insa, este dificil sa traiesti conform propriilor tale principii: raspunsul prostesc al lui Christian la furtul telefonului sau il arunca intr-o serie de situatii jenante. Intre timp, agentia de PR a muzeului creeaza o campanie neasteptata pentru The Square. Feedbackul este coplesitor si il arunca atat pe Christian, cat si muzeul, intr-o criza existentiala.

The Square este un loc al valorilor umanitare, bazandu-se pe etica reciprocitatii care apare in aproape fiecare religie (Regula de aur: Faceti-le altora asa cum ati face pentru voi), precum si in Declaratia Universala a Drepturilor Omului („Toate fiintele umane se nasc libere si egale in demnitate si drepturi, sunt inzestrate cu ratiune si constiinta si trebuie sa actioneze unul fata de celalalt intr-un spirit al fraternitatii”)”, a concluzionat Ruben Östlund.

Resurse
Video: 

The Square [trailer]

The Square [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Sam, 24/02/2018 - 01:25
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa