eveniment
Data: 
20 Mar 2019 - 18:30
Loc: 
Centrul Cultural German Iaşi
stats
Adresa: 
Lascar Catargi Str. 38, 700107 - Iasi
Telefon: 
+40 232 214051

Seara de film german: “Jack”

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la o nouă proiecţie de film în cadrul Serilor de Film German, miercuri, 20 martie 2019, de la ora 18:30. Va fi prezentat filmul “Jack” în regia lui Edward Berger, distins printre altele cu premiul publicului pentru cel mai bun film la Festivalul de Film German în 2014.

Edward Berger și co-autoarea Nele Mueller-Stöfen descriu într-un mod sensibil, poetic și empatic drama a doi copii, care pornesc în căutarea mamei lor dispărute.

Deși are doar zece ani, Jack învăța de la o vârstă fragedă ce înseamnă asumarea responsabilităţii pentru sine şi pentru fratele lui mai mic, Manuel. Mama lor, o tânără de 26 ani, care îi creşte singură, lucrează în timpul zilei și deseori iese seara în oraş, lăsându-i adesea nesupravegheaţi, lucru care într-o zi, conduce la un incident, în urma căruia Jack este considerat vinovat şi din această cauză este trimis de autorități într-un cămin social.

Acolo, copilul intră în curând în conflict cu alţi băieţi, dar reuşeşte să fugă şi să se întoarcă acasă, unde deloc surprinzător, mama sa este din nou absentă.

Împreună cu fratele său mai mic, porneşte în căutarea ei, cutreieră străzile Berlinului ziua şi noaptea, în speranţa că o vor găsi. În cele din urmă, decizia lui curajoasă și surprinzătoare oferă un motiv de reflecţie pentru noi toți.

JACK este un film neobișnuit. O mică senzație. (Berliner Zeitung)

Filmul va fi subtitrat în limba engleză.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile / Cu sprijinul Institutului Goethe

Regia: Edward Berger

Actori: Ivo Pietzcker, Georg Arms, Luise Heyer

Articol scris de Comunicat de presa | Mie, 13/03/2019 - 17:04
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa