eveniment
Data: 
11 Dec 2017 - 19:30
Loc: 
Meru
stats
Adresa: 
Bvd. Carol I, Casa cu Pasaj, Et. 1

Requiem for the American Dream

Documentary Mondays, un proiect al Centrului Ceh din Romania, continua anul acesta proiectiile in afara Bucurestiului. Dupa Brasov si Cluj-Napoca, anul acesta s-a extins in Iasi, iar la inceputul anului viitor proiectul merge si in Arad. Luni, 11 decembrie, de la 19.30 la Meru  va fi proiectat documentarul “Requiem for the American Dream”, realizat de Peter D. Hutchison, Kelly Nyks, Jared P. Scott in 2015. Filmul il are in prim plan pe unul dintre cei mai importanti filozofi in viata, Noam Chomsky. Subtitrarea este in limba engleza, iar intrarea este libera.

Filmul a avut premiera international in  2015 si a intrat in selectia oficiala la 3 dintre cele mai importante festivaluri de film din lume: Tribeca Film Festival (New York, SUA), IDFA (Amsterdam, Olanda) si AFI Docs (SUA). In Romania, filmul a fost proiectat prima data proiectat in 2016 la Pelicam, festivalul dedicate filmelor despre mediu din Delta.

Recviem pentru visul american este discutia definitiva cu Noam Chomsky, considerat ca fiind cel mai important intelectual in viata pe caracteristica definitorie a timpului nostru – concentrarea deliberata a bogatiei si puterii in mainile unei minoritati. Prin interviuri filmate pe parcursul a patru ani, Chomsky discuta principiile care ne-au adus la starea de inegalitate fara precedent in istorie – urmarind jumatate de secol de politici menite sa-i favorizeze pe cei bogati in detrimentul majoritatii – in timp ce priveste inapoi catre propria-i viata de activism si participare politica. Personal si provocator, Chomsky ofera o perspectiva ampla in ceea ce ar putea fi mostenirea de durata a societatii noastre – disparitia clasei de mijloc si cantecul de lebada al democratiei functionale. Un memento puternic ca puterea sta in mainile celor guvernati, filmul este o vizionare necesara pentru toti cei care spera intr-un interes comun pe viitor.

Resurse
Video: 

Requiem for the American Dream [trailer]

Requiem for the American Dream [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Dum, 10/12/2017 - 19:00
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa