eveniment
Data: 
23 Feb 2018 - 20:00
25 Feb 2018 - 15:00
2 Mar 2018 - 18:00
7 Mar 2018 - 20:00
Loc: 
Cinema Ateneu
Bilet: 
12.00
stats
Adresa: 
Piata Chirila

The Phantom Thread (Firul Fantoma)

The Phantom Thread/Firul Fantoma a primit 6 nominalizari la premiile Oscar, pentru categoriile Cel mai bun film, Cea mai buna regie - Paul Thomas Anderson, Cel mai bun actor in rol principal - Daniel Day Lewis, Cea mai buna actrita in rol secundar - Lesley Manville, Cele mai bune costume, Cea mai buna coloana sonora originala. Cu acest nou film, Paul Thomas Anderson da viata unui portret dublu, atat al artistului aflat la o experienta noua si extrem de creativa, cat si al femeii care face ca lumea acestuia sa mearga inainte. La Iasi se vede la Ateneu, pe 23 februarie de la ora 2025 februarie de la ora 15 si pe 2 martie de la ora 18. Biletele sunt puse in vanzare la pretul unic de 12 lei si pot fi achizitionate on-line de pe site-ul ateneuiasi.ro. UPDATE: Filmul va mai fi proiectat pe 7 martie, tot la Ateneu, de la ora 20.

Amplasat in Londra eleganta a anilor ’50, The Phantom Thread/Firul Fantoma este povestea celebrului designer Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis), si a surorii sale, Cyril (Lesley Manville), care domina lumea modei britanice, imbracand familia regala, staruri de cinema, mostenitoare bogate, aristocrate, debutante si doamne din lumea buna in stilul distinct al casei de moda Woodcock.

Prin viata lui Reynolds Woodcock, burlac convins, se perinda femei care ii aduc inspiratie si ii ofera companie, asta, pana in ziua cand acesta o cunoaste pe Alma (Vicky Krieps), o femeie tanara si cu o vointa puternica. Alma devine rapid o prezenta constanta in viata lui, ca iubita si muza artistica. Dar Reynolds isi da seama ca existenta lui, pana atunci perfect planificata si mereu tinuta sub control strict, va fi bulversata de dragostea pe care i-o poarta acestei femei.

Nominalizarilor de la Oscar li se alatura celor de la Globurile de Aur – categoriile Cel mai bun actor, Cea mai buna coloana sonora originala, si celor de la premiile BAFTA – Cel mai bun actor in rol principal, Cea mai buna actrita in rol secundar, Cele mai bune costume, Cea mai buna coloana sonora originala. Aceasta capodopera dramatica regizata de Paul Thomas Anderson cumuleaza 32 premii castigate si 86 de nominalizari.

Resurse
Video: 

Firul Fantoma [trailer]

Firul Fantoma [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Sam, 17/02/2018 - 17:33
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa