eveniment
Data: 
25 Nov 2011 - 18:00
26 Nov 2011 - 18:00
Loc: 
Casa de Cultura Mihai Ursachi
stats
Adresa: 
Parcul Copou

Mai Bine Documentare

Sub deviza Redu Consumul, Reutilizeaza, Recicleaza, organizatiaMai Bineva invita vineri, 25 noiembrie si simbata, 26 noiembrie la 4 proiectii de documentare care analizeaza citeva dintre situatiile in care societatea actuala devine victima consumismului sau a productiilor de slaba calitate ce afecteaza, intr-o miscare de domino, mai multe nivele ale procesului de dezvoltare durabila.

Proiectiile vor avea loc la Casa de Cultura “Mihai Ursachi” conform urmatorului program:

Vineri

Ora 18.00: The Light Bulb Conspiracy, Povestea nespusa a uzurii planificate - Documentarul dezvaluie strategia de afaceri a unor companii care fabrica produse menite sa se strice autogenerind cererea pe piata a acestora si asigurind astfel activitatea firmei; cu timpul notiunea “iesire din uz planificata” a capatat noi intelesuri, astfel incit nu durabilitatea in timp decide momentul inlocuirii unui produs, ci dorinta noastra de a avea lucruri putin mai noi, putin mai bune, putin mai repede…

Ora 19.30: Pig Bussines - Acest documentar in regia lui Tracy-Louise Ward prezinta investigatia realizata de Tracy Worcester pe o perioada de 4 ani in domeniu industriei intensive de carne. Cautarile ei o aduc si pe teritoriul Romaniei in incercarea ei de a prezenta efectele pe care acesta industrie le are asupra comunitatilor locale, asupra micilor fermieri, asupra sanatatii oamenilor, asupra calitatii carnii pe care noi o consumam, asupra mediului inconjurator.

Simbata

Ora 18.00: Meat the truth - Filmul surprinde prin abordarea unui subiect ignorat pina acum: producerea intensiva, industrializata de carne ca sursa principala a efectului de sera. Problemele ridicate sunt insotite de solutii si idei sustenabile accesibile tuturor.

Ora 19.30: Macauba. Notes on fights and energy- Astazi, in Brazilia, se incearca crearea unei legaturi intre productia de biocombustibil, protectia mediului si reducerea saraciei. Dar aceasta noua cale porneste de la o realitate cruda pentru secolul XXI: muncitorii de pe cimpuri au statut de sclavi. Filmul spune o poveste despre lupta pentru pamint, despre exploatare, rebeliune si eliberare. Povestea unor oameni care au invatat sa cucereasca pamintul, metru cu metru, cu sacrificiu si dedicatie. In regia lui Antonio Martino, documentarul a fost inclus in cadrul proiectului “Energizing Development” realizat GVC ONLUS si cofinantat de Uniunea Europeana, in parteneriat cu Fundatia Terra Mileniul III, Asociatia Alma Ro, Universitatea din Bologna, Organizatia Oikos si Clubul Ecologic Transilvania.

Intrarea va fi libera in limita locurilor disponibile. Vizionare placuta!

Articol scris de Marina-Evelina Cracana | Sam, 19/11/2011 - 00:19
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului marina.evelina