eveniment
Data: 
7 Jan 2019 - 18:00
10 Jan 2019 - 18:00
Loc: 
Cinema Ateneu
Bilet: 
12.00
stats
Adresa: 
Piata Chirila

Dragoste in vremea Razboiului Rece (Cold War)

Filmul Cold War i-a adus lui Paweł Pawlikowski al doilea premiu de anvergura mondiala, dupa Oscarul pentru cel mai bun film strain, in 2013 pentru Ida: la editia de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes, cineastul polonez a primit distinctia pentru Cel mai bun regizor. Totodata, Cold War este propunerea Poloniei la Premiile Oscar 2019, pentru o nominalizare la categoria Cel mai bun film intr-o limba straina, alta decat limba engleza. O co-productie Polonia – Marea Britanie - Franta, Cold War va fi proiectat in Iasi la Cinema Ateneu pe 7 si 10 ianuarie, de la ora 18.

O poveste de dragoste imposibila, intr-o perioada imposibila. In timpul Razboiului Rece, undeva intre Polonia stalinista, ruinata de cel de-al doilea razboi mondial, si Parisul boem al anilor ’50, un muzician innebunit dupa libertate si o tanara cantareata patimasa traiesc o iubire imposibila, intr-o perioada istorica imposibila.

Ii desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfectiunile fiecaruia si inevitabilele lovituri ale sortii. Cu toate acestea, sunt in mod fatal condamnati sa fie impreuna. Cold War, in regia lui Paweł Pawlikowski, este o poveste de dragoste improbabila si totusi neobisnuit de puternica, intre Polonia, Berlin, Iugoslavia si Paris, de o parte si de alta a Cortinei de fier.

Seducator si captivant, Cold War spune, intr-o maniera stilizata pe ritmuri de jazz si muzica populara poloneza, o poveste de dragoste care reuseste sa spulbere obstacole dintre cele mai imposibile pe parcursul unui interval de 15 ani, intre 1949 si 1964. Zula este o tanara cu un trecut deja tumultuos, care executa o pedeapsa cu suspendare si care se preface a fi o taranca din munti, pentru a fi cooptata in ansamblul folcloric in care Wiktor, un muzician talentat si intelectual, cu clare orientari occidentale, este compozitor si dirijor.

Cei doi se indragostesc, dar intre ei totul sta impotriva: caractere si orientari politice diferite, aspiratii diferite, mai tarziu Cortina de Fier si fatalitatea cruda a sortii. Niciunul dintre aceste obstacole, insa, nici macar moartea, nu ii poate desparti cu adevarat.

Resurse
Video: 

Cold War [trailer]

Cold War [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Dum, 30/12/2018 - 19:45
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa