eveniment
Data: 
9 Apr 2016 - 21:00
Loc: 
Casa de Cultura „Mihai Ursachi”
stats
Adresa: 
Parcul Copou

Cinemaraton „Un Travel(l)ing nocturn”

Clubul Cinefililor - cu sprijinul Fundatiei Culturale „Timpul” - va asteapta la Casa de Cultura „Mihai Ursachi” a municipiului Iasi sa vizionati si sa discutati 5 filme incluse in cadrul CineMaratonului intitulat „Un travel(l)ing nocturn” propus pentru data de 9/10 aprilie 2016 (noaptea de simbata spre duminica), incepind cu ora 9 seara. Intrarea este libera! UPDATE: Organizatorii ne asteapta cu citeva surprize! Cititi in articol mai multe detalii.

Programul CineMaratonului din acest weekend:

21.00 - CAFÉ EXPRESS (r. Nanni Loy, 1980, 93 minute, color, subtitrare in limba romana)

23:00 - POCIAG [NIGHT TRAIN] (r. Jerzy Kawalerowicz, 1959, 97 minute, alb/negru, subtitrare in limba romana)

Jerzy (Leon Niemczyk) urca intr-un tren spre coasta Marii Baltice. El este abatut si ganditor, la fel si Marta (Lucyna Winnicka), femeia straina cu care trebuie sa imparta compartimentul de dormit.

01:00 - ZUGVÖGEL - ... EINMAL NACH INARI [TRAIN BIRDS] (r. Peter Lichtefeld, 1998, 84 minute, color, subtitrare in limba romana)

Hannes lucreaza in Dortmund ca sofer al unui camion ce transporta bere. Cea mai arzatoare dorinta a lui este sa castige premiul cel mare la Concursul International al Orarului, organizat in oraselul Inari din Finlanda.

02:40 - THE NARROW MARGIN (r. Richard Fleischer, 1952, 71 minute, alb/negru; subtitrare in limba engleza)

Detectivul Sergent Walter Brown de la Departamentul de Politie din Los Angeles si partenerul sau sergentul Gus Forbes au misiunea de a proteja vaduva unui mafiot, doamna Frankie Neall in timpul calatoriei acesteia cu trenul de la Chicago la Los Angeles cu scopul de a depune marturie. Asupra ei se afla o lista cu persoane corupte ce a apartinut sotului ei care a fost ucis. Misiunea asasinilor care incearca s-o elimine este ingreunata de faptul ca acestia nu cunosc care este adevarata lor tinta.

04:00 - THE DARJEELING LIMITED (r. Wes Anderson, 2007, 91 minute, color, subtitrare in limba romana)

In acest film al regizorului Wes Anderson, trei americani, frati care nu au mai vorbit unul cu altul de un an, pleaca intr-o calatorie cu trenul. Ei isi propun sa strabata India, in incercarea de a se regasi si a-si reface legaturile cu ceilalti, asa cum au fost odinioara. Totusi, aceasta “calatorie spirituala” se abate rapid de la traseul propus, din cauza unor evenimente care implica sirop de tuse indian, calmante cumparate fara prescriptie si un spray paralizant. In final, cei trei se trezesc esuati în mijlocul desertului, cu unsprezece valize, o imprimanta si o masina de laminat – moment in care incepe brusc o noua calatorie, complet neplanificata. Owen Wilson, Adrien Brody si Jason Schwartzman joaca rolurile principale in acest film despre aventura si prietenie.

*[!] In primele doua pauze ne vom distra cu un mic concurs de cultura cinematografica*; sper sa raspundeti la cit mai multe si - indiferent de rezultatul pe care il veti obtine - la final sa va stirneasca curiozitatea informatiile in baza carora au fost formulate respectivele enunturi.

[!] Rugaminte: indiferent ca aveti sau nu vreo superstitie legata de ustensilele de scris, va rog sa veniti cu un pix/stilou/creion** - mersi pentru intelegere.

*Un set de 15 intrebari mai exact.
**Foi avem noi destule.

Clubul Cinefililor se ocupa de prezentarea operei cinematografice a unor regizori reprezentativi pentru curentele, scolile nationale de film sau stilurile cinematografice inscrise in zona filmelor de arta. Sub forma unor medalioane lunare, in fiecare zi de luni a lunii se proiecteza cite un film al regizorului ales in luna respectiva, incercindu-se astfel oferirea unei imagini concludente asupra viziunii artistice a acestuia.

Dupa 10 ani de activitate, in prezent, cifrele Clubului Cinefililor sint urmatoarele: 610 filme, 120 de regizori, 40 de cinemaratoane, iar numaratoarea continua.

Pentru mai multe informatii in legatura cu aceasta editie a CineMaratonului, va invitam sa consultati pagina event-ului

Resurse
Video: 

Café Express [trailer]

Café Express [trailer]

Pociag (Night Train) [trailer]

Pociag (Night Train) [trailer]

Zugvögel ... einmal nach Inari [trailer]

Zugvögel ... einmal nach Inari [trailer]

The Narrow Margin [trailer]

The Narrow Margin [trailer]

The Darjeeling Limited [trailer]

The Darjeeling Limited [trailer]
Articol scris de Iosif Prodan | Joi, 07/04/2016 - 00:05
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului iosif