eveniment
Data: 
27 Feb 2013 - 18:30
22 Feb 2017 - 18:00
Loc: 
Centrul Cultural German (sala Bertold Brecht)
stats
Adresa: 
Str. Lascar Catargi, nr. 37

Cine moare mai devreme e mai mult timp mort

Debutul de lungmetraj al regizorului neamt Marcus H. Rosenmüller, Wer früher stirbt ist länger tot (2006), premiat la Festivalul de Film de la Munchen cu premiul „Young German Cinema Award“, se poate vedea miercuri, 27 februarie, de la ora 18:30, la Centrul Cultural German, sala Bertold Brecht, in cadrul proiectului Filmabend. Intrarea este libera. UPDATE: Filmul va mai fi proiectat miercuri, 22 februarie 2017, incepand cu ora 18.00, in sala Bertolt Brecht a Centrului Cultural German.

Sinopsis: „Sebastian, in varsta de 11 ani, traieste impreuna cu fratele lui, Franz, si tatal lor, Lorenz, proprietar al unui restaurant, intr-un satuc din Bavaria de sus. De la moartea sotiei lui, Lorenz este nevoit sa aiba grija singur de hanul lor. Sebastian afla insa accidental ca mama lui a murit cand l-a nascut si incepe sa se simta vinovat de moartea ei. Ca sa se elibereze de pacatele lui si sa poata sa ajunga in rai, este important sa faca fapte bune. Asa ca Sebastian se hotaraste sa caute o sotie pentru tatal lui.” (sursa: comunicatul de presa)

Marcus H. Rosenmüller si-a continuat cariera de dupa acest film, cu 4 titluri in urmatorii 2 ani, printre care o ecranizare dupa Philip Roth, Schwere Jungs (2007). Fara un palmares festivalier important, a mai facut pina in 2012 inca 5 filme, reusind performanta de a produce cite doua lungmetraje pe an. In filmografia sa gasim filme pentru copii (Die Perlmutterfarbe, 2009), filme de epoca (Rauber Kneissl, 2009, Der Sommer der Gauckler, 2011) sau comedii (Pension Freiheit, 2012, Wer’s glaubt, wird selig, 2012 etc.).

Actorul din rolul principal al filmului pe care il puteti vedea miercuri la Centrul Cultural German, este un pusti pe nume Markus Krojer, care in momentul filmarilor avea doar 12 ani. A fost si pentru el debutul in cinematografie, obtinind ulterior roluri in diverse productii TV, dar si in alte 3 lungmetraje (Die Perlmutterfarbe, 2009, Nanga Parbat, 2010 si Bastard, 2011).

Filmul n-a rulat in cinematografele din Romania, dar are doua variante de titlul tradus in limba romana: Odata mort, esti mort de-a binelea si Cine moare mai devreme e mai mult timp mort.

*filmul va avea subtitrare in limba engleza.

Resurse
Video: 

Wer früher stirbt ist länger tot [trailer]

Wer früher stirbt ist länger tot [trailer]
Articol scris de Iosif Prodan | Dum, 24/02/2013 - 19:04
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului iosif