eveniment
Data: 
30 Aug 2020 - 20:00
Loc: 
Art + Design (Substance)
stats
Adresa: 
Carol I nr. 4 (clădirea Habitat Proiect)

Bauhaus - model și mit

Spațiul cultural hibrid Art+Design continuă colaborarea cu Centrul Cultural German Iași prin organizarea unor proiecții de filme documentare sau educative, din domeniile artei, arhitecturii și designului.
 
Duminică, 30 august, începând cu ora 20:00, are loc proiecția documentarului Bauhaus - Mit și model (2009). Proiecția are loc în aer liber, în spațiul Substance (curtea interioară). Accesul este liber și se face doar purtând mască, iar locurile vor fi distribuite ținând cont de regulile de distanțare fizică în vigoare.
Școala Bauhaus a fost și este în continuare cea mai influentă școală de artă nu numai din Europa. Până astăzi, Bauhaus este amintit că este nucleul arhitecturii și designului modern. Dar Bauhaus era mai mult decât o clădire cubică sau un scaun cu tub de oțel. Este un model până astăzi.
 
Profesorii Bauhaus au fost artiști internaționali bine cunoscuți precum Wassily Kandinsky, Lyonel Feininger, Paul Klee, Oskar Schlemmer, arhitecții Walter Gropius și Mies van der Rohe. Documentarul arată cum a început școala după Primul război mondial, cum a devenit revoluționară și spune povestea adevărată despre închiderea și răzvrătirea unora dintre oamenii din jurul Bauhaus în timpul Germaniei naziste. Cele mai multe dintre acestea sunt povestite de foști absolvenți ai Bauhaus.
 
 
Resurse
Video: 

Trailer

Trailer
Articol scris de Comunicat de presa | Joi, 27/08/2020 - 16:34
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa