- 3317
Prezentat drept debutul in lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, Autoportretul unei fete cuminti este de fapt cel de-al doilea film al ei, si a avut premiera in cinematografele din Romania pe 25 septembrie, dupa ce a avut premiera mondiala la inceputul acestui an la Rotterdam. La Iasi ruleaza la Cinema Republica de la ora 19 (pretul unui bilet este 6 lei) si la Cinema Victoria de la ora 19:45 (pretul unui bilet este 8 lei). UPDATE: Filmul va mai rula la Iasi pe 1 decembrie la Cinema Victoria de la ora 15:15. Pretul unui bilet este 8 lei.
Autoportretul unei fete cuminti a avut premiera mondiala la inceputul anului in cadrul Festivalului Internat ional de Film de la Rotterdam. In plus, filmul a castigat Marele Premiu la festivalul “Crossing Europe” din Linz-Austria, premiul pentru cea mai buna regie dar si premiul publicului la Bucharest IFF precum si premiul publicului la Festivalul Filmului European de la Bucuresti.
Autoportretul unei fete cuminti spune povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescuta intr-o "familie buna". Personajul, intrepretat de actrita de teatru Elena Popa, isi petrece timpul intre doctoratul in inginerie seismica, discutiile cu cei doi prieteni apropiati, Alex (Andrei Enache) si Michelle (Iris Spiridon), si intalnirile – rare, dar mult asteptate - cu un barbat casatorit (Emilian Oprea), cu care are o relatie amoroasa. Dupa mutarea parintilor, Cristiana ramane sa locuiasca singura intr-un apartament din Bucuresti si se hotaraste sa-si ia un caine - dorinta ei din copilarie.
Din distributie fac parte actorii Elena Popa, Emilian Oprea, Radu Iacoban, Istvan Teglas, regizorul de film Andrei Enache, regizorii de teatru Iris Spiridon, Alexandru Lustig, Eugen Gyemant, parintii regizoarei, Dan & Magdalena Lungu si producatoarea Anca Puiu. Scenariul filmului este semnat de Ana Lungu, imaginea Silviu Stavila, sunetul Vlad Voinescu si Filip Muresan, iar montajul a fost realizat de Dana Bunescu. Producatorii lungmetrajului sunt Anca Puiu – casa de productie Mandragora - si Ana Lungu.
Ana Lungu este cunoscuta publicului din Romania pentru pelicula Burta Balenei, productie selectata in 2010 la Festivalului International de Film de la Locarno in cadrul sectiunii Cineasti del presente/Filmmakers of the Present. Burta Balenei a fost scris si regizat impreuna cu Ana Szel.
Autoportretul unei fete cuminti este un proiect de film romanesc, 100% independent, realizat de casa de productie Mandragora cu participarea Papillon Film, Castel Film si Cinelabs Romania, cu sprijinul Groupama Asigurari, BMW Group Romania, Vodafone Romania, HBO Romania.