eveniment
Data: 
21 Aug 2020 - 20:00
Loc: 
Art + Design (Substance)
stats
Adresa: 
Carol I nr. 4 (clădirea Habitat Proiect)

Appropriation of Space in Video Art

Spațiul cultural hibrid Art+Design organizează, în parteneriat cu Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k.) și Centrul Cultural German Iași, o serie de 6 sesiuni de proiecții din arhiva n.b.k., cel mai mare colecționar de artă video din Europa. Programul continuă vineri, 21 august, de la ora 20:00, cu o selecție intitulată „Appropriation of Space in Video Art”, prezentată de teoreticiana și curatoarea Cristina Moraru.

Proiecțiile se vor desfășura în perioada 14 august - 18 septembrie și vor fi însoțite de introduceri și dezbateri pe temele abordate. Curatori pentru primele 2 sesiuni sunt Marius Babias (director n.b.k.) și Sabrina Labis (n.b.k. Video-Forum), iar pentru celelalte 4, artiștii vizuali români Anca Benera & Arnold Estefan. La finalul seriei vor fi lansate și câteva publicații editate de n.b.k. 

Programul celei de-a doua serii:

Maria Vedder – Künstlerisches Arbeitsfeld 12 min

Francis Alÿs – El Gringo 4 min

Marina Abramović, Ulay – Imponderabilia.mp4 10 min

Denis Beaubois – In the event of amnesia the city will recall... 10 min

Oleg Kulik – I Love Europe, She Does Not Love Me Back 06:24 min

Corinna Schnitt – Once Upon a Time 25:11min

Proiecțiile vor avea loc în aer liber, în spațiul Substance (curtea interioară). Accesul este liber și se face doar purtând mască, iar locurile vor fi distribuite ținând cont de regulile de distanțare fizică în vigoare.

Rezervările se fac la evenimentul de pe Facebook.

Proiectul face parte din programul curatorial „Librăria ca spațiu public”, derulat de Art + Design și co-finanțat de AFCN. Parteneri: n.b.k., Centrul Cultural German Iași. Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, Ziarul de Iași, Modernism.ro.

Articol scris de Comunicat de presa | Lun, 17/08/2020 - 14:39
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa