eveniment
Data: 
8 Apr 2013 - 18:00
Loc: 
Sala 3.7, etaj III
stats
Adresa: 
Str. Sararie, nr. 189 (Facultatea de Arte Vizuale si Design)

Adevarata retea sociala

La Universitatea de Arte "George Enescu" continua dezbaterile despre situatia generala a sistemului de educatie romanesc. Daca saptamina trecuta s-a putut vedea Blokada, luni va fi proiectat lungmetrajul documentar The Real Social Network (Ludovica Fales, Srdjan Keca si Isis Thompson, 2011). Filmul spune povestea miscarilor studentesti din Anglia si e totodata un mic ghid despre cum sa protestezi prin oras, fara sa te prinda politia. Studentii de la Arte va asteapta luni, 8 aprilie, de la ora 18, in corpul A al Facultatii de Arte Vizuale si Design de pe Sararie, nr. 189.

Sinopsis: „Un portret proaspat al noii generatii a protestului, crescuta in era virtuala. Regizorii filmului au participat ei insisi la miscarile de protest britanice din 2010-2011, declansate ca reactie la marirea taxelor de scolarizare in universitati. Timp de 6 luni, au avut acces la intalnirile secrete ale unui grup de studenti londonezi, care modificau sisteme de software, ocupau universitati si inchideau banci. De-a lungul acestei perioade, au ajutat la inchegarea unei miscari care se reverbereaza si azi pe tot globul. Adevarata Retea Sociala surprinde pasiunea, furia si tehnologia care au schimbat pentru totdeauna regulile jocului intre cei aflati la putere si noi ceilalti.” (sursa: oneworld)

Parafrazind titlul filmului despre Facebook, The Social Network, realizat de David Fincher (regizor) si Aaron Sorkin (scenarist) in 2010, documentarul arata cum o retea de socializare poate fi folosita si ca instrument politic, nu doar ca entertainment. Pe linga imaginile cu sedintele grupului „conspirativ”, conceptul video mai contine animatii si imagini surprinse de diversi participanti la proteste.

Pentru Ludovica Fales si Isis Thompson, The Real Social Network este primul lungmetraj la care lucreaza, iar pentru Srdjan Keca este al treilea film din cariera, dupa Pismo tati (2011) si Mirage (2011). Fiind un proiect absolut independent, producatorii au lansat o campanie de finantare pe site-ul indiegogo.com si au reusit sa finalizeze proiectul.

Filmul a fost lansat la inceputul lui noiembrie 2011 in aproape 20 de campusuri din Marea Britanie, iar apoi a ajuns in Australia, Suedia, Bosnia, Macedonia si la diverse festivaluri dedicate filmelor cu subiecte despre respectarea drepturilor omului. In Iasi, filmul a mai fost proiectat toamna trecuta la DOCEST, iar in Romania a rulat anul trecut la One World, in Bucuresti. Dureaza 77 minute.

Resurse
Video: 

The Real Social Network [trailer]

The Real Social Network [trailer]
Articol scris de Iosif Prodan | Sam, 06/04/2013 - 12:19
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului iosif