eveniment
Data: 
3 Sep 2014 - 18:00
Loc: 
Clubul Cinefililor
stats
Adresa: 
Casa de Cultura "Mihai Ursachi", Parcul Copou

4 motive sa vedeti The Miracle Worker

Clubul Cinefililor isi continua activitatea inceputa acum ani de zile si pregateste pentru luna septembrie un medalion Arthur Penn, regizor american devenit celebru pentru Bonnie and Clyde (lungmetraj care va fi proiectat pe 10 septembrie). Pina atunci, miercurea aceasta vedem The Miracle Worker (1962) dublu oscarizat pentru rolurile Annei Bancroft si a lui Patty Duke. Coordonatele sint cele obisnuite: miercuri, ora 18, la Casa de Cultura „Mihai Ursachi” din Parcul Copou, intrarea libera.

Sinopsis: „Blocata intr-o lume solitara a tacerii si beznei inca din nastere, Helen Keller, o fetita de numai 7 ani, nu a vazut niciodata albastrul cerului, nu a auzit nicicand vocea mamei sale si nu si-a exprimat vreodata vreunul din sentimentele sale. Pana cand Annie Sullivan, o tanara invatatoare din Boston soseste in orasul lui Hellen. Recapatandu-si si ea de curand simtul vederii, Annie incearca sa o ajute pe Helen prin puterea atingerii - singurul simt pe care il au in comun - reusind sa o conduca pe curajoasa copila pe un drum de la frica si izolare la fericire si lumina.” (cinemagia.ro)

Daca titlul filmului nu v-a spus nimic, si nici numele actritelor premiate cu Oscar pentru rol principal, respectiv rol secundar in 1963, iata alte patru motive sa vedeti The Miracle Worker la Clubul Cinefililor:

1. Alaturi de cele doua Oscaruri, filmul a mai primit si alte trei nominalizari la aceeasi Gala, printre care cele pentru Cel mai bun Regizor si Cel mai bun Scenariu. Palmaresul lungmetrajului e completat de premii si nominalizari la BAFTA, Globurile de Aur si Festivalul de Film de la San Sebastian.

2. Probabil ca ati vazut Bonnie and Clyde, pentru ca e un clasic, dar mai mult ca sigur n-ati fost curiosi sa vedeti si alte filme de Arthur Penn. A mai regizat 12 lungmetraje de fictiune pentru care a fost nominalizat si premiat, printre altele, la Venetia, Moscova sau Valladolid iar in 2007, cu trei ani inainte de a muri, cariera i-a fost incununata cu un premiu onorofic la Berlinala.

3. Chiar daca sint niste propozitii atent spicuite de echipa de marketing a filmului, citatele din jurnalistii si criticii care au scris despre The Miracle Worker in epoca sint totusi graitoare: „Foarte posibil, unul din dueturile actoricesti cele mai emotionante din istoria filmului” (Time), Anne Bancroft si Patty Duke sunt extraordinare in interpretarile de Oscar ale personajelor Annie si Helen. „Bogata spiritual si energica" (Variety), aceasta „poveste plina de inspiratie despre curaj si speranta este una dintre cele mai mari opere de arta din istoria filmului." (Boxoffice).

4. Fara sa va ginditi la asta in mod direct, simpla prezenta la un eveniment public, alaturi de alti participanti, fireste, ii face pe organizatorii sai sa continue ceea ce fac oricum din placere si convingere. Sigur ca daca nu ar mai veni nimeni la Club, acesta s-ar inchide, n-ar mai avea sens. Insa existenta sa permite ca, la un moment dat, un spectator dezinteresat care ajunge din pura curiozitate sau din greseala sa descopere cinema-ul. Si asta doar pentru ca a existat Clubul Cinefililor si pentru ca pasionatii de cinema l-au tinut in viata.

Resurse
Video: 

The Miracle Worker [secventa]

The Miracle Worker [secventa]
Articol scris de Iosif Prodan | Lun, 01/09/2014 - 02:48
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului iosif