eveniment
Data: 
9 May 2018 - 18:30
Loc: 
Centrul Cultural German
stats
Adresa: 
Lascar Catargi 38

24 de saptamani

Centrul Cultural German Iasi va invita la Seara de Film German, miercuri 9 mai, incepand cu ora 18:30, in sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul “24 de saptamani” (2016, r. Anne Zohra Berrached), un lungmetraj foarte emotionant care reda cu sensibilitate si autenticitate forta interioara a unei mari iubiri si poate chiar a unei disperari si mai mari. Filmul va fi subtitrat in limba engleza. Nerecomandat copiilor sub 12 ani. Intrarea este libera in limita locurilor disponibile.

Anne Zohra Berrached reda in cel de-al doilea lung metraj al sau, intr-un mod impresionant si patrunzator, trauma unui cuplu care asteapta cel de-al doilea copil si care trebuie sa ia o decizie dificila de viata si de moarte. In timpul unei examinari medicale de rutina, Astrid si Markus afla ca viitorul lor bebelus nu numai ca sufera de sindromul Down, dar are, de asemenea, si un defect cardiac grav. Cei doi sunt pusi in dificila situatie de a decide daca sa pastreze copilul sau sa aleaga un avort intarziat.

Cautarea unui raspuns corect pune la indoiala totul: relatia celor doi, dorinta de a avea un copil, o viata conform planului stabilit. Inconjurata de profesionistii din domeniul sanatatii, de statistici si previziuni si sprijinita de  familia si prietenii, care incearca sa o ajute cu sfaturi bine intentionate, Astrid isi da seama ca numai ea singura poate lua aceasta decizie.

Resurse
Video: 

24 de saptamani [trailer]

24 de saptamani [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Dum, 06/05/2018 - 02:44
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa