- 2309
Pentru Noaptea Albă a Galeriilor de la Iași, care are loc în data de 6 octombrie 2017, Borderline Art Space propune publicului o expoziție a artistului Ștefan Constantinescu, curatoriată de Jaime Marie Davis (SUA). Inaugurarea expoziției va fi precedată de un artist’s talk (6 octombrie, ora 18:00), în care artistul va discuta despre practica sa în dialog cu Jaime Marie Davis. Expoziția va putea fi vizitată până pe 31 octombrie 2017.
Noua instalație cu filmul „De cealaltă parte” a lui Ștefan Constantinescu este cea mai recentă operă dintr-o serie de șapte scurt-metraje, „7 Shades of Love”, ce explorează valențele dinamicii de cuplu și tensiunilor inerente. Lucrarea este o continuare a filmului „Prolog”, care va face deasemenea parte din expoziție.
Scurt-metrajul „De cealaltă parte” surprinde o relație de cuplu aflată într-un blocaj imposibil de depășit. O ușă încuiată îl separă pe el de o ea invizibilă și tăcută, care probabil se ascunde în cameră. El încearcă să intre, trecând de la îndemnuri calme și negocieri până la amenințări și manifestări de furie. Tensiunea crește odată cu mișcările umbrei lui, iar bătăile în ușă fac atmosfera din ce în ce mai dificilă, dar de partea celalaltă nu se aude niciun răspuns. Distanța dintre cei doi e nesfârșită, iar comunicarea imposibilă.
Ștefan Constantinescu (n. 1968) este un regizor, artist și pictor român care trăiește și lucrează în Stockholm și București. Scurt-metrajul său „Troleibuzul 92” a fost prezentat la Bienala de Artă de la Veneția din 2009. În 2012, scurt-metrajul „Family Dinner” a fost selectat pentru competiția 51st Semaine de la Critique in Cannes, iar în 2013 „Six Big Fish” a avut premiera în competiția internațională Pardi di domani a Festivalului de Film de la Locarno. În prezent, Ștefan Constantinescu la un lung metraj, „7 Shades of Love”, compus dintr-o serie de 7 scurt-metraje care portretizează conflictele inerente în relații amoroase.
Borderline Art Space este o galerie de artă din Iași, România, care promovează arta contemporană produsă în diverse situații sociale, politice și existențiale de graniță și dezvoltă discurs critic legat de problematici și poetici actuale. Borderline Art Space este interesat să expună atât artiști emergenți, cât și artiști cu o practică deja recunoscută și, în timp ce contribuie la dezvoltarea structurii instituționale artistice, își asumă, de asemenea, angajamentul pentru un rol educațional.
Expoziție realizată în cadrul programului curatorial: „Borderline Art Space – arheologii contextuale ale vieții sociale”.
Organizator: Asociația Culturală AltIași.
Proiect sprijinit financiar de Administrația Fondului Cultural Național.
Sponsor: Gramma Winery.
Partener media: WINK.