eveniment
Data: 
2 Aug 2012 - 10:00 - 3 Sep 2012 - 20:00
Loc: 
Galeria de Arta Grand Hotel Traian
stats
Adresa: 
Piata Unirii nr. 1

Portretele muntilor

Vara, muntele nu e doar un refugiu departe de caldura sufocanta a betoanelor oraselor, ci si sursa de inspiratie pentru tineri artisti. Pentru o luna, intre 2 august si 3 septembrie, lucrarile a 11 artisti participanti la editia de anul acesta a taberei de creatie de la cabana Cascada din masivul Retezat vor fi disponibile publicului larg la Galeria de arta Grand Hotel Traian din Iasi. 

Valentin-Norbert Tarus, initiatorul si principalul sustinator al simpozionului de la cabana Cascada, spune ca manifestarea s-a nascut din intentia de a promova performanta in rândul tinerilor artisti din doua centre universitare cu traditie, din lasi si Chisinau.

Artistii expozanti, condusi de lect.univ.dr. Cristian Ungureanu de la Universitatea de Arte George Enescu, sunt studenti, masteranzi sau artisti consacrati - absolventi ai universitatilor de arta din Iasi si Chisinau: Alexandra Floarea, Raluca Rotarescu, Ana Maria Negara, Roxana Coatu, Maria Gheorghita, Andrei Morteci, Maria Vornicu, Tudor Coscodan si Adrian Crismaru. Daca va place vreuna din lucrari o puteti achizitiona, existand deja un catalog cu preturile acestora.

Cabana Cascada se afla situata in Masivul Retezat, pe principalul drum de acces in Parcul National Retezat, pe valea Nucsora. „Important este spiritul de intensa colaborare si dialog care se naste aici, in inima muntilor Retezat, si care ne pune in ipostaza de a face plastica sociala alaturi de tinerii artisti vizuali”, declara Cristian Ungureanu. „Experimentam mixaje de tehnici specifice unor curente istorice sau abordam metode si tehnologii neconventionale, provocam seminarii spontane pe teme care privesc intregul ansamblu al lumii artelor, studiem diferite aspecte teoretice si practice legate de conditia artistului contemporan, a operei de arta si a formelor recente de institutionalizare a artelor, dezbatem existenta si rostul limitei dintre figurativ si abstract in teritoriul peisajului ca gen artistic, profund inspirati fiind de energia si frumusetea muntilor.

Resurse
Video: 

Spiritul muntilor (partea I)

Spiritul muntilor (partea I)

Spiritul muntilor (partea a II-a)

Spiritul muntilor (partea a II-a)
Articol scris de George Plesu | Mar, 31/07/2012 - 15:57
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului george