articol
stats

Picturile lui Constantin Tofan expuse la Moldova Mall

Daca nu ati trecut inca pe la Moldova Mall, galeriile de la parter, mai aveti timp pina la sfarsitul lunii iunie sa admirati picturile artistului Constantin Tofan.

"CONSTANTIN TOFAN – un artist al armoniei…
Vacantele lui de lucru sunt tot atatea prilejuri de a-si exersa pasiunea pentru plein air, pentru subtilitatile dialogului vizual ca impresionistii de altadata. Numai ca, spre deosebire de ei, nu urmareste sa obtina efecte eclatante ci, mai ales, sa intemeieze dialoguri ce trec de la iluzorii aparente la esente. Trecerea aceasta se face sub semnul si prin intermediul spiritualului. Intre operele lucrate in priza direct la real si meditatiile din atelier. Relatia nu este intemeiata doar pe motiv, ci pe tensiuni intelectuale si afective subtil distilate si devenite imagine simbolica. El nu picteaza deci instantanee ci, mai ales, anotimpuri, generice in functionalul lor si unde amprenta in ordine cosmica si sufleteasca se racordeaza originalitatii. Pare un sadovenian fabulos si sensibil, atras de privelisti, mirosuri si sunete, narator al unor povesti de demult si din imediat, cu aer sfatos al celui care face din peisaj poligonul de incercare al propriilor sentimente." (Valetin Ciuca)

Sunt expuse 38 de tablouri iar ca un amanunt inedit vizitatorii pot rasfoi albumul pictorului "Desprinderi - parte si intreg" scos in 2009 la Editura Dana Art.

Articol scris de Bianca Grigoriu | Vin, 18/06/2010 - 12:49
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului bianca.grigoriu